Vijesti

medis awards

Natječaj za 10. International Medis Awards for Medical Research

by | Oct 9, 2023 | Vijesti

Tko će ovog puta biti među najprodornijim liječnicima i farmaceutima u regiji?

Natječaj za 10. International Medis Awards for Medical Research otvoren do 2. studenoga

Liječnici i farmaceuti koji se uz redovitu kliničku praksu bave i istraživačkim radom već se deseti put mogu natjecati za ugledne međunarodne nagrade International Medis Awards for Medical Research. Na natječaj se do 2. studenoga 2023. mogu prijaviti istraživači iz devet zemalja srednje i jugoistočne Europe. Izvanredna znanstvenoistraživačka postignuća na devet područja nagrađuje neovisni međunarodni žiri uglednih profesora. Među pobjednicima 9. International Medis Awards bila je i hrvatska liječnica dr. sc. Martina Tomić, dr. med.

Cilj je dodjele nagrada izložiti te liječnike i farmaceute javnosti kako bi se proširilo poznavanje njihovog rada i potaknulo njih i druge na daljnji istraživački rad. Svojim radom promiču važne inovacije u medicini i farmaciji te tako omogućuju učinkovitije liječenje bolesti. Cilj je dodjele nagrada izložiti te liječnike i farmaceute javnosti kako bi se proširilo poznavanje njihovog rada i potaknulo njih i druge na daljnji istraživački rad. Svojim radom promiču važne inovacije u medicini i farmaciji te tako omogućuju učinkovitije liječenje bolesti.

Nagrada je velika čast i motivacija za daljnji rad

Među pobjednicima 9. International Medis Awards bila je i hrvatska predstavnica dr. sc. Martina Tomić, dr. med. Njezin znanstvenoistraživački rad bio je najbolji na području oftalmologije. Pri preuzimanju nagrade izjavila je: „Ova je nagrada zaista velik poticaj za dalje, a velika je čast biti izabran među finaliste. To je motivacija za daljnje sudjelovanje u novim studijama i u svakodnevnom kliničkom radu, za suradnju s kolegama iste ili drugih struka i korak dalje.“

martina tomčić media awards

Visoki kriteriji i zahtjevna konkurencija

Na sudjelovanje su pozvani liječnici i farmaceuti s područja farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine i anesteziologije, neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije i alergologije te reumatologije. Mogu sudjelovati istraživači iz Austrije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Prijavljeni znanstvenoistraživački radovi moraju biti objavljeni u međunarodnoj znanstvenoj publikaciji s faktorom učinka (Impact Factor) većim od 1,500 između 1. listopada 2022. i 31. listopada 2023.

Kandidati mogu predati prijave do 2. studenoga 2023. na engleskom jeziku putem obrasca na www.medis-awards.com.

Nagrada International Medis Awards utemeljena je 2014. godine na inicijativu tvrtke Medis, d.o.o., koja je i danas glavni sponzor natječaja. Pročitajte više na: www.medis-awards.com.

DRAGA OPORBO, GOVORI VAM RADIO 101

DRAGA OPORBO, GOVORI VAM RADIO 101

Oči cijele nacije gledaju u vas i molimo vas da nas ne izdate. U protivnom će za 4 godine Hrvatska biti zemlja HDZ-a, umirovljenika i stranih radnika. Jer i ovo malo mladih radno sposobnih Hrvata će otići, a vi se onda igrajte države s Indijcima i Nepalcima. Otvoreno...

Parni Valjak otvara ZAGREB MUSIC FEST!

Parni Valjak otvara ZAGREB MUSIC FEST!

U Zagrebu ove godine ljeto počinje 30. svibnja uz Zagreb Music Fest, na Velikom jezeru Jarun. U tri dana očekuje se preko 30 tisuća ljudi, a festival otvara jedan od najvećih domaćih i regionalnih bendova, Parni valjak, kao headliner prve večeri. Otvorenje uz...