CRNA OfCA

101 SERENADA ZA BOLJI ŽIVOT

otvoreno pismo

DRAGA OPORBO, GOVORI VAM RADIO 101

by | Apr 21, 2024 | Crna Ofca

Oči cijele nacije gledaju u vas i molimo vas da nas ne izdate. U protivnom će za 4 godine Hrvatska biti zemlja HDZ-a, umirovljenika i stranih radnika. Jer i ovo malo mladih radno sposobnih Hrvata će otići, a vi se onda igrajte države s Indijcima i Nepalcima.

Otvoreno pismo parlamentarnoj oporbi

Draga oporbo,

Hrvatska je predivna zemlja i katastrofalna država koju je upravo politika uništila. Zato govorim u ime svih građana zdravog razuma kad kažem da nam je zlo od politike i svih vas. No, istovremeno nikad više nade nismo polagali u vas, što se najbolje vidjelo po izlaznosti na izbore. Ovo je jedinstvena, a ujedno i posljednja prilika svima vama da dobijete poštovanje građana.

Vi ste, draga oporbo, apsolutni pobjednik ovih parlamentarnih izbora. Zajedno imate većinu od 82 zastupnika koja je više nego dovoljna za ostvariti jedan zajednički cilj -> maknuti HDZ s vlasti, i to vam svima mora biti apsolutni prioritet! To je ono što 2/3 građana koji su izašli na izbore želi, a na vama je da provedete tu želju jer smo vam zato dali glas.

(Ova preostala 1/3 nije jasna nikome od nas, ljudi plaču za djecom koja su odselila, a onda glasaju za one zbog kojih su im djeca odselila. Ima li taj sindrom stručni naziv?)

Vidim da ste već danima u problemu pa ću biti tako slobodan i dati vam jednostavan zdravorazumski prijedlog:

Sjednite za stol i stavite na papir ciljeve oko kojih ste svi suglasni, a to bi redom trebali biti:

  1. maknuti HDZ s vlasti
  2. vratiti autonomiju pravosuđu
  3. provesti u djelo pravomoćnu presudu protiv HDZ-a kao zločinačke organizacije, uhapsiti ih sve i po brzom postupku procesuirati uz najvišu propisanu zatvorsku kaznu
  4. vratiti Zakon o porijeklu imovine po kojem će sav ukradeni novac biti vraćen
  5. po pravomoćnoj presudi zabraniti HDZ-u bilo kakvo političko djelovanje zauvijek
  6. vratiti slobodu medijima
  7. promijeniti Zakon o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, da jednom zauvijek cijela Hrvatska bude jedna izborna jedinica i da glas svakog građana vrijedi jednako, jer samo tako izbori mogu biti fer

Ovo su zajednički ciljevi oko kojih nema kompromisa i zbog kojih je vaša dužnost u ovom trenu formirati privremenu tehničku Vladu kako biste ih proveli, na zahtjev građana Republike Hrvatske koji su vam izlaskom na izbore stvorili poziciju da ih provedete.

Zbog kompromisa među vama, ne mora ni Zoki biti tehnički premijer, NO NIKAKO NE ZBOG ODLUKE USTAVNIH SUDACA KOJI RADE NA PLENKOVIĆEV POZIV, i koje također treba sve smijeniti i procesuirati. Ukoliko se ipak odlučite za Zokija, pokazat ćete otvoreno srednji prst HDZ-u, a Plenkoviću će se povraćati, pa je to još jedan dodatni bonus.

Ovo je ionako privremena tehnička Vlada, okupljena za viši cilj i spašavanje onoga što se spasiti još da, pa nije toliko ni važno tko će popuniti tehničku funkciju premijera. U ovom trenu bitno je zadovoljiti formu da se odradi što se odraditi mora.

Ovo je zadnji vlak na koji morate uskočiti. Jer ako ne uskočite svi zajedno, i ako se opet nekolicina vas kao jeftine kurve proda HDZ-u, potpisat ćete građanima Republike Hrvatske smrtnu presudu. Budućnost Hrvatske u ovom trenu ovisi o tome koliko ste spremni staviti vlastiti ego i osobne razmirice sa strane za viši cilj. A cilj je sastaviti tehničku vladu za odraditi ono oko čega se svi slažete i zato ne bi trebalo biti problema.

Hoćete li postupiti kao pokvareni političari ili časni ljudi? Oči cijele nacije gledaju u vas i molimo vas da nas ne izdate. U protivnom će za 4 godine Hrvatska biti zemlja HDZ-a, umirovljenika i stranih radnika. Jer i ovo malo mladih radno sposobnih Hrvata će otići, a vi se onda igrajte države s Indijcima i Nepalcima.

Želite li da bude tako? Onda se fino okupite oko navednih ciljeva, a kad sve to složno riješite, raspišite nove izbore i dalje se koškajte oko ideoloških pitanja. A možda u ovom projektu privremene Vlade i vi međusobno naučite uvažavati jedni druge s poštovanjem pa se Sabor konačno pretvori u respektabilnu instituciju koja služi svrsi, umjesto da i dalje bude najskuplji amaterski comedy club na svijetu!

Srdačno Vaš,

Radio 101

Parni Valjak otvara ZAGREB MUSIC FEST!

Parni Valjak otvara ZAGREB MUSIC FEST!

U Zagrebu ove godine ljeto počinje 30. svibnja uz Zagreb Music Fest, na Velikom jezeru Jarun. U tri dana očekuje se preko 30 tisuća ljudi, a festival otvara jedan od najvećih domaćih i regionalnih bendova, Parni valjak, kao headliner prve večeri. Otvorenje uz...

TEDxZagreb 2023: The Future Reimagined

TEDxZagreb 2023: The Future Reimagined

Što možete očekivati od ovogodišnjeg izdanja jedinstvene TEDxZagreb konferencije? TEDx događaji organiziraju se u više od 200 zemalja svijeta, dok snimke TED i TEDx govora na YouTube platformi broje stotine milijuna pregleda. TEDx u Hrvatskoj djeluje od 2010. godine,...