KAJ IMA NOVO NA 101?

Radio 101

KROZ UŠICU IGLE U IDUĆIH 40 GODINA

by | Aug 31, 2023 | Radio

Proteklih 6 mjeseci za Radio 101 bilo je nevjerojatno dinamično i neizvjesno. U pravom Shakespeareovom stilu, pitanje je u pojedinim trenucima doslovno bilo biti ili ne biti. Gašenje FM frekvencije 31.5.2021. godine nije bio kraj Radija 101, već početak divne transformacije, kroz urušavanje starog i dotrajalog sistema vezanog za prošlost, da bi se moglo zakoračiti u budućnost. Bile su potrebne dvije godine da se kockice preslože kako bi se stvorili temelji za novi početak.

ODUSTAJANJE I GAŠENJE STAROG 101

Nakon niza nepovoljnih poslovnih poteza njemačkog vlasnika, Radio 101 doveden je u situaciju u kojoj, bez velikog financijskog ulaganja u prostor, opremu i ljude, nije mogao opstati. Agencija za eletroničke medije, kao nadležno regulatorno tijelo, inspekcijskim je nadzorom dana 15.5.2023. utvrdila niz programskih, kadrovskih i financijskih nepravilnosti u radu bivšeg nakladnika, tvrtke My Power Station j.d.o.o. Suočen s posljedicama direktnog kršenja Ugovora o DAB+ koncesiji i Zakona o elektroničkim medijima, vlasnik tvrtke odlučio je proglasiti bankrot i ugasiti Radio 101. Dopisom od 18.5.2023. godine obavještava Agenciju o odustajanju od DAB+ koncesije s 31.5.2023., a zaključno sa 30.6. odriče se i svih dozvola za emitiranje putem interneta. Radio 101 u vlasništvu g. Thomasa Thimmea ugašen je 30.6.2023.

ČVRSTI TEMELJI ZA IDUĆIH 40 GODINA

Bez obzira na proteklo desetljeće u kojem je Radio 101 lošim upravljanjem pretvoren u mainstream medij koji prati trendove umjesto da ih stvara, ne možemo zanemariti temelje na kojima je sam stvoren i ono što zapravo predstavlja ispod debelog taloga sranja koje ga je zatrpalo.

Skupina entuzijasta, na čelu s jednom ludom glavom koja nikad nije prestala vjerovati u Radio 101, odlučila je dati sve od sebe kako zaštitni znak Grada Zagreba ne bi nestao, kao što su nestali Kulušić, Saloon i Jabuka. U nevjerojatno kratkom roku složili smo safety net i postavili čvrste temelje na kojima će Radio 101 živjeti i rasti idućih 40 godina.

POVRATAK RADIJA 101 NIJE SPRINT NEGO MARATON

Pažljivo razrađenom strategijom, korak po korak, uspješno smo odradili prvu etapu tog maratona – uspjeli smo održati Radio 101 na životu nakon 30.6. bez prekida u emitiranju. Složene su potpuno nove playliste za Regular i Rock, na kojima i dalje aktivno radimo. Otvorili smo novi kanal 101 Soft Sound, a u planu je i četvrti specijalizirani glazbeni kanal koji stiže uskoro.

Konačno smo dovršili novi web, a tu je i naša aplikacija koja je dostupna za sve Android i iOS uređaje.

U pripremi je i program. Puni smo ideja, no za kvalitetnu realizaciju treba nam još vremena. Ne želimo vam pošto poto servirati neki šund za ispiranje mozga koji vam vrijeđa inteligenciju. Toga na tržištu ima dovoljno. Radije ćemo još neko vrijeme biti vaša bulšit free zona s odličnom glazbom.

REMEK DJELO U NASTAJANJU

Nakon godina neizvjesnosti, možemo ponosno reći da je situacija na Radiju 101 konačno stabilna i postojana. Ponosni smo na naslijeđe, no nemamo namjeru živjeti na staroj slavi. Planovi za budućnost su veliki. Radio 101 je remek djelo u nastajanju, na koje ćemo svi uskoro biti ponosni.

U cijeloj priči velika zasluga ide i vjernim slušateljima koji nisu odustali od Stojedinice ni u najgorim trenucima kad se stvarno činilo da je kraj.

Bili ste strpljivi i dočekali. Hvala Vam! Sad je vrijeme da se odužimo.  

JE LI HRVATSKA SPREMNA ZA PROMIJENU?

JE LI HRVATSKA SPREMNA ZA PROMIJENU?

HDZ je odavno započeo predizbornu kampanju skupljanjem jeftinih bodova. Teraju vodu na svoj mlin u izrežiranim farsama uvjeravajući građane svakog drugog utorka da su oni zaslužni za niže cijene goriva dok istovremeno Vlada ubire ogromne trošarine kojima pljačka...

THE ROLLING STONES: novi studijski album nakon 18 godina!

THE ROLLING STONES: novi studijski album nakon 18 godina!

Najveći Rock 'N' Roll bend The Rolling Stones, nakon dugih 18 godina, najavljuju novi studijski album koji već ima svoje ime. Hackney Diamonds je prvo studijsko izdanje s novim pjesmama nakon A Bigger Bang iz 2005. Album Blue And Lonesome iz 2016. sadrži samo obrade...

AEROSMITH: Peace Out Farewell Tour 2023

AEROSMITH: Peace Out Farewell Tour 2023

Američki legendarni rock bend Aerosmith krenuo je na svoju oproštajnu turneju. Turneja Peace Out Farewell Tour započela je 2. rujna velikim koncertom u Philadelphiji. Za ovu prigodu konstruirana je i nova, vrlo dojmljiva pozornica te posebne 3D animacije. Na početku...