Događanja

TEDxZagreb

TEDxZagreb 2023: The Future Reimagined

by | Nov 10, 2023 | Događanja

Što možete očekivati od ovogodišnjeg izdanja jedinstvene TEDxZagreb konferencije?

TEDx događaji organiziraju se u više od 200 zemalja svijeta, dok snimke TED i TEDx govora na YouTube platformi broje stotine milijuna pregleda. TEDx u Hrvatskoj djeluje od 2010. godine, kada je održan prvi TEDxZagreb događaj. Ove će se godine održati 16. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Glavna tema konferencije je The Future Reimagined te će okupiti 12 inspirativnih govornika iz brojnih zanimljivih područja, od umjetne inteligencije, arhitekture i predikcije zdravlja do radnih mjesta i krizne komunikacije koja je posebno aktualna.

Ovogodišnje teme i govornici

Jedan od govornika poznati je putnik, pisac i fotograf Davor Rostuhar, a govorit će o važnosti razumijevanja života lovaca sakupljača za razumijevanje budućnosti suvremene ljudske vrste. Komunikacijski stručnjak Krešimir Macan publiku će upoznati s načelima krizne komunikacije i promjenama u komuniciranju koje nas očekuju u budućnosti. Josip Pavliček, doktor kaznenopravnih znanosti i kriminologije, bavit će se otkrivanjem laži te publici otkriti kako i sami mogu prepoznati lažljivca. Mario Valentić, osobni trener i stručnjak za kondicijsku pripremu sportaša, dat će nam savjete kako se moramo kretati ako tijekom dana puno sjedimo. Stručnjak za psihologiju rada, Zvonimir Galić, dotaknut će se budućnosti radnih mjesta te nas upoznati kako će o poslu razmišljati buduće generacije zaposlenika. Psihologinja i mentalna trenerica Ana Čerenšek svoje će dugogodišnje iskustvo u mentalnoj pripremi sportaša prenijeti na TEDx publiku i otkriti im kako mogu vježbati um pobjednika. Doktorica molekularne biologije Marina Martinić Kavur otkrit će nam može li se predvidjeti biološka dob te kako se možemo uspješno brinuti za vlastito zdravlje. Karlo Vulin, mladi poduzetnik i stručnjak za pekarstvo, govorit će kako bi trebala izgledati budućnost konzumacije pekarskih proizvoda. Stručnjakinja za etičnost u umjetnoj inteligenciji, Anna Danés, govorit će o odgovornom korištenju umjetne inteligencije i zaštiti se od potencijalnih prijetnji. Prodajna stručnjakinja Ana Brajković pojasnit će kako ćemo prodavati i kupovati u budućnosti te kakva je perspektiva međuljudske komunikacije u prodaji. Fizičar Davor Horvatić dokazat će nam da fizika nije samo za znanstvenike, već se njezina načela koriste i u brojnim društvenim zbivanjima, a na nama je da njima naučimo vladati. Arlen Stawasz dolazi iz poznate arhitektonske kuće Gensler i donosi ideje i promišljanja o budućnosti arhitekture.

Po čemu se TEDx Zagreb razlikuje od uobičajenih konferencija?

TEDxZagreb okuplja zanimljive govornike iz različitih područja djelovanja koji s publikom dijele aktualna i inovativna razmišljanja, odmaknuta od univerzalnih, populističkih i uobičajenih. U organizaciji samog događaja sudjeluju entuzijasti i mentori koji pripremaju odabrane govornike kako bi što bolje prezentirali svoju ideju. Mentori su stručnjaci u području retorike (najčešće fonetičari) koji govorniku pomažu sadržajno sastaviti te neverbalno uvježbati govor. Također, TEDx govor traje maksimalno 18 minuta. Govornici ulaze u TEDx zajednicu koja na godišnjoj razini organizira razne networkinge i druženja.

Ne propustite ovogodišnje izdanje konferencije, a uz glavni program, očekuje vas i bogat networking sadržaj. Broj karata je ograničen, a dostupne su putem Entrio sustava. Sve detalje o ovogodišnjem izdanju pronađite na službenoj stranici događaja.

DRAGA OPORBO, GOVORI VAM RADIO 101

DRAGA OPORBO, GOVORI VAM RADIO 101

Oči cijele nacije gledaju u vas i molimo vas da nas ne izdate. U protivnom će za 4 godine Hrvatska biti zemlja HDZ-a, umirovljenika i stranih radnika. Jer i ovo malo mladih radno sposobnih Hrvata će otići, a vi se onda igrajte države s Indijcima i Nepalcima. Otvoreno...

Parni Valjak otvara ZAGREB MUSIC FEST!

Parni Valjak otvara ZAGREB MUSIC FEST!

U Zagrebu ove godine ljeto počinje 30. svibnja uz Zagreb Music Fest, na Velikom jezeru Jarun. U tri dana očekuje se preko 30 tisuća ljudi, a festival otvara jedan od najvećih domaćih i regionalnih bendova, Parni valjak, kao headliner prve večeri. Otvorenje uz...