U Lijepoj našoj živi 300 tisuća siromašne djece Veliki broj njih ne zna što je topli obrok

Written by on 17/10/2019

Foto: Renata Škudar

U sljedećih deset minuta samo u Jemenu će jedno dijete umrijeti od gladi. Ako netko misli da je Jemen daleko i da u Hrvatskoj nema gladne djece, vara se! U Lijepoj našoj živi 300 tisuća siromašne djece, veliki broj njih ne zna što je topli obrok!

300 tisuća siromašne djece, to su djeca koja s vašom djecom sjede u školskim klupama a ne idu na ručak u školsku kuhinju, to su djeca koja na spavanje idu gladna. Svako treće siromašno dijete nema svoj krevet, nema igračke , nama kaput ili jaknu, nema računalo, ne slavi rođendan!

Djeca su najveća manjina u Hrvatskoj koja borbu za svoja prava ne mogu ostvariti štrajkom, ne mogu glasati i nemaju svog predstavnika u Saboru! No, djeca su građani čija su prava dana Ustavom i Konvencijom o pravima djeteta, koja nalažu da ih treba štititi od svakih zala pa tako i od siromaštva, upozorili su iz udruge Portal Dobrote na Markovom trgu!

 

…govori Sanda Bijonda, predsjednica Udruge.

 

Ukoliko im nije u školi organiziran obrok djeca iz ove poražavajuće statistike vjerojatno tijekom dana neće ništa toplo i kvalitetno pojesti. O voću da ne govorimo! Djeca koja ne idu u školsku kuhinju za vrijeme ručka sjede i čekaju u učionicama ili gladna gledaju kako njihovi vršnjaci jedu.

 

Povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva europarlamntarac i predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić osobno je odlučio podijeliti nekoliko stotina paketa koje sadrže domaće proizvode poput pekmeza, namaza i suhomesnatih proizvoda. Sinčić je ovu akciju financirao od svojih europarlamentarnih prihoda.

Drugih političkih stranaka na djelu po ovom pitanju danas nismo vidjeli. Imaju li političari sluha za gladni narod pitali smo za kraj neke od njih, a zatekli smo ih u Saboru .
Mostov Nikola Grmoja, Goran Aleksić iz Snage i Joško Klisović iz SDP-a


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST