Tubular Bells uživo!

Written by on 30/01/2021

Mike Oldfield odsvirat će ovog kolovoza u Londonu svoje krucijalno glazbeno dijelo Tubular Bells.

U prestižnoj londonskoj dvorani Royal Festival Hall čuveni glazbenik, jedan od pionira New Age glazbe, Mike Oldfileld odsvirat će svoj prvijenac album Tubular Bells.

50 godina od početka rada na svom prestižnom projektu u kojem je sam odsvirao većinu instrumenata, Mike Oldfield će postaviti na pozornicu materijal sa čuvenog albuma Tubular Bells. Album je objavljen 1973. godine, dvije godine nakon što je Mike započeo rad na njemu.

Album je bio prvi uradak za tada novonastali glazbeni label Virgin u vlasništvu Richarda Bransona. Virgin logo dizajnirao je jedan od najpoznatijih ilustratora omota Roger Dean. Mike Oldfield je sa svojim materijalom pokrenuo ogromni interes za elektroničkim glazbeni izražaj. Neposredno poslije njega na scenu stupa Jean-Michel Jarre koji nastavlju promocijom ovog glazbenog žanra.

Svečana izvedba započet će 7. kolovoza i trajat će do 15.kolovoza ove godine. Radni naslov je Tubular Bells-Live In Concert. Uz Mike Oldfielda nastupit će za sad nepoznati broj poznatih glazbenika. Redatelj je Robin A. Smith s kojim Mike Oldfield surađuje zadnjih 30 godina i koji je već postavio dvije izvedbe Tubular Bells, u Edinburghu 1992. godine te na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. Koncert će biti popraćen audio-vizualnim efektima i plesnom skupinom u režiji Yarona Lifschitza.

Glazbena podloga i umetci sa albuma Tubular Bells čuju se u kultnom horror filmu Egzorcist (The Exorcist) iz 1973. Većinu instrumenata je na albumu odsvirao sam autor uključujući i cijevasta zvona (tubular bells). Album se sastoji od samo jedne skladbe podjeljene u dva dijela u trajanju od 25 i 25:50 minuta. Prateći glas je Mikeova sestra Sally Oldfield. Za album Tubular Bells nagrađen je Grammy nagradom.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


Nastavi čitati

RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST