Sindikat policijskih službenika najavio štrajk: nalazimo se na dnu društvene ljestvice

Written by on 19/11/2019

Sindikat policijskih službenika najavili su prosvjed i štrajk policajaca, kojim će se boriti za bolji materijalni i socijalni status policijskih službenika.

Sindikat policijskih službenika objavio je kako daje punu podršku prosvjetnim djelatnicima i time izražava solidarnost u borbi nastavnika i učitelja za boljim materijalnim i socijalnim statusom u društvu, koji definitivno zaslužuju.

Policajci ističu kako su potplaćeni, te su najavili štrajk. Njihovu odluku je detaljnije argumentirao Mario Puškarić, predsjednik sindikata policije.

Sindikat policijskih službenika optužio je čelništvo MUP-a da s predstavnicima tri reprezentativna sindikata “dogovara određene stvari ispod stola na štetu policijskih službenika”.

Puškarić je objasnio i na kakvoj je razini suradnja MUP-a s ostalim sindikatima koji nisu reprezentativni.

Iz tog razloga će Sindikat policijskih službenika provesti anketu među policijskim službenicima kako bi izrazili svoje mišljenje o sudjelovanju u prosvjedima i štrajku.

Ovisno o rezultatima koje pokažu ankete, akcije će se “intenzivirati kada Hrvatska bude predsjedavala Vijećem Europske unije”. Nezadovoljni su plaćama. Puškarić kaže kako bi plaća početkog policajca trebala biti minimalno 1000 eura.

Vlada je još prije dvije godine obećala da će povećati plaće policajcima na 5 tisuća kuna. Puškarić tvrdi, plaća ne doseže taj iznos.

U tom sindikatu vjeruju da će se u te akcije aktivno uključiti svi sindikati, i oni reprezentativni, koji djeluju u MUP-u, te će “zajedničkim snagama postići bolji materijalni i socijalni status policijskih službenika”.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST