Sanader proglašen krivim

Written by on 13/11/2020

Objavljena je nova presuda za majku svih afera – i po drugi put krivi su!

Bivši premijer Ivo Sanader nepravomoćno je osuđen na 8 godina zatvora i oduzima mu se 275 tisuća kuna, a cijeloj njegovoj obitelji 15,8 milijuna kuna.

Krivi su i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić koji je dobio 2 godine i 10 mjeseci, a blagajnica Branka Pavošević osuđena je na godinu i 4 mjeseca zatvora. Bivši glasnogovornik Sanaderove vlade i HDZ-a Ratko Maček nije kriv i oslobađa se svih optužbi.

HDZ, prva stranka optužena za korupciju, ponovno je proglašen odgovornim i izrečena mu je novčana kazna od 3,5 milijuna kuna te mu se oduzima više od 14 milijuna nepripadajuće imovinske koristi.

HDZ se na to oglasio priopćenjem: „Ne ulazeći u meritum presude, HDZ otklanja bilo kakvu kolektivnu odgovornost članova stranke kao i povezanost aktualnog vodstva stranke s individualnim radnjama koje su predmet ovog postupka. Također, naglašavamo kako HDZ daje punu podršku neovisnom i samostalnom radu pravosudnih tijela.”

Nitko od optuženih nije došao na izricanje presude, a riječ je o ponovljenom suđenju za aferu Fimi media teškoj 70 milijuna kuna. 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST