Sabor danas o ukidanju članarina HOK-u i spolnom uznemiravanju

Written by on 25/02/2021

Foto: Screenshot Youtube

Sabor će danas raspravljati o Mostovom prijedlogu da se ukinu obvezne članarine u Hrvatskoj obrtničkoj komori. Kao i kod ranijeg prijedloga za Hrvatsku gospodarsku komoru, Klub HDZ-a i ovaj prijedlog Mosta ocjenjuje neozbiljnim i najavljuje da će u dogovoru s koalicijskim partnerima zaključkom zadužiti Vladu da najkasnije do 15. srpnja dostave Saboru prijedlog reforme HOK-a.

Na dnevnom redu i je rasprava o prijedlogu SDP-a da se kazneno djelo spolnog uznemiravanja progoni po službenoj dužnosti umjesto po prijavi u roku od tri mjeseca. SDP-ov Peđa Grbin poručio je da izmjenama žele prijeći s riječi na djela i osigurati da počinitelji budu kažnjeni, a u HDZ-u ističu da taj prijedlog nije cjelovit i najavljuju za drugi kvartal izmjene kojima bi se oštrije sankcioniralo spolno uznemiravanje.

Na dnevnom redu je i rasprava o izmjenama Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom proširuje se obuhvat nadziranih proizvoda, pa se uz hranu i prehrambene proizvode obuhvaćaju i primarni neprerađeni poljoprivredni proizvodi. 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST