Pročelnica Mirka Jozić najavljuje drastične kazne za krivo odvajanje otpada!

Written by on 21/08/2019

Sigurno ste se pitali zašto je Zagreb pun smeća. Neki krive Ćistoću, neki gradonačelnika, a pročelnica Mirka Jozić – građane.

Gostujući na Dnevniku NOVE TV, Jozić je na pitanje Zašto je Zagreb pun smeća, pokušala objasniti na sljedeći način

U igri su i kazne, i to visoke novčane. Postavlja se i pitanje, koliko će se uopće to provoditi…

Jozić dodaje kako će kazne sigurno biti u visini prosječne plaće u Zagrebu, ovisi o količini i vrsti otpada. Izmedju 3 i 15 tisuca kuna navodno..
Kazne su svakako dobrodošle za sve one koji su dio problema. No, problem nastaje kada grad opovrgava kako je i on sam djelomično kriv za čitavu situaciju….

Vrlo brzo je stigao odgovor iz HNSa. Poslušajmo izjavu Tomislava Stojaka.

Iako se Stojak slaže da dio krivice snose građani, po Stojakovu mišljenju glavni krivac je ipak grad

Opozicija je čini se – složna. Glavnu krivicu snosi grad. Mi smo kontaktirali gradskog zastupnika Renata Peteka, on je o ovome već ranije govorio, poslušajmo gdje grad griješi

Naš sugovornik je i pronašao jedan mali znak „pažnje“ za gradske vlasti ukoliko krenu kazne prije korekcije grešaka. Prava mala radna akcija pred poglavarstvom!

Hajmo sada i na meritum problema. Nitko ne može opovrgnuti činjenicu da nešto ne štima. Istina je da su građani, barem neki, nemarni. No nemoguće je pobjeći od činjenice da je odvoz otpada spor ili nepostojeći. Upitali smo Peteka u koga grad upire prstom, tko je dežurni krivac za ovu situaciju?

Po ko zna koji put, građani plaćaju grijehe vlasti, ovog puta gradske, i one male manjine koja samo pojačava već postojeći problem.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST