Predsjednik RH i predsjednik Vlade izrazili sućut obitelji Josipa Kregara

Written by on 15/08/2020

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izrazio je u subotu sućut obitelji Josipa Kregara, koji je ujutro umro u Zagrebu, a kojega je naveo kao pravnika i sveučilišnog profesora, političara i analitičara koji nikada nije odustao od borbe za pravednost, istinu i transparentnost.

“S tugom sam primio vijest o iznenadnoj smrti Josipa Kregara, izražavam duboku i iskrenu sućut njegovoj obitelji”, poručio je Milanović na Facebooku.

Istaknuo je da Kregar kao pravnik i sveučilišni profesor, a pogotovo kao političar i britki analitičar društvenih i političkih događanja, nikada nije odustao od borbe za pravednost, istinu i transparentnost.

“Godine našeg poznanstva uvjerile su me da u toj borbi nije poznavao kompromise, bio je pravnički čvrst u argumentima i ljudski iskren u namjerama. I uz sve što je napravio za svog života, jako će nam nedostajati njegova srčanost kojom je govorio i pisao do zadnjeg dana”, zaključio je predsjednik.

SUĆUT IZRAZIO I PREDSJEDNIK VLADE

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji sveučilišnog profesora Josipa Kregara, u kojoj stoji:
 
“Poštovana obitelji Kregar,
sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti Josipa Kregara.


Kao istaknuti i cijenjeni stručnjak i profesor svoje je znanje, osim studentima na Pravnom fakultetu u Zagrebu, prenosio mnogim mladim naraštajima na europskim i svjetskim sveučilištima.

Kao dekan Pravnog fakulteta te član Rektorskog kolegija pridonio je poboljšanju i jačanju znanstvenog i nastavnog rada fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu.

Pamtit ćemo ga i kao zastupnika u Hrvatskom saboru te angažiranog političara i autora zakonskih prijedloga i drugih radova iz područja lokalne uprave i samouprave, borbe protiv korupcije i sukoba interesa te zaštite ljudskih prava.

Molim vas da, uime Vlade i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti.”


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST