Nadan Vidošević iznosi obranu u aferi Remorker

Written by on 02/03/2021

Više od četiri godine od početka suđenja bivši predsjednik HGK Nadan Vidošević trebao bi danas na Županijskom sudu u Zagrebu iznijeti obranu u aferi Remorker.

Optužen je za izvlačenje novca iz institucije kojoj je godinama bio na čelu. Među optuženima je i Vidoševićeva dugogodišnja najbliža suradnica Zdenka Peternel, a na optuženičkoj klupi su i Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić koje su također porekle krivnju. Preostalih četvero optuženika je prije suđenja priznalo krivnju te su osuđeni nakon nagodbe s tužiteljstvom. Priznali su, između ostalog, da su naplaćivali fiktivne račune i lažirali kupovinu umjetničkih slika te vraćali novac uz proviziju.

Optužnicom je predloženo da se Vidoševiću oduzme nesrazmjer imovine s primanjima u iznosu od 33,4 mil. kn. Međutim, novo vještačenje pokazalo je da je Vidošević 26 nekretnina i 444 umjetnine, vrijednih 22,4 milijuna kuna, stekao legalnim putem pa je sumnjivo ostalo još samo nešto više od 9 milijuna nakon čega je Uskok odustao od oduzimanja imovine.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST