Na natječaj za ulaganja u digitalnu i zelenu tranziciju stigle 842 prijave

Written by on 09/06/2021

Foto: ba.boell.or

Na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju HAMAG-BICRO-u stigle su 842 prijave ukupne vrijednosti nešto veće od 2,5 milijarde kuna, a odabir i odluka o financiranju planirani su za studeni ove godine, doznaje se iz HAMAG-BICRO-a.

Riječ je o pozivu “Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju” kojeg je HAMAG-BICRO objavio potkraj travnja i s rokom 31. svibnja za podnošenje prijava.

Jačanje konkurentnosti i pomoć zbog pandemije

Cilj tog poziva je jačanje konkurentnosti i pomoć zbog pandemije mikro, malim i srednjim pouduzetnicima na domaćem i međunarodnim tržištima te priprema zelenog, digitalnog i otpornog oporavka gospodarstva kroz poticanje energetski učinkovite i/ili tehnološki napredne proizvodnje, kao i  inovativnih poslovnih modela za razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje i izvoza, očuvanja postojećih i poticanje stvaranja novih radnih mjesta.

Sredstva za tu namjenu tj. ukupna bespovratna sredstva u iznosu od 1,14 milijardi kuna su, kako kažu iz HAMAG-BICRO-a, osigurana u sklopu instrumenta konkurentnost i kohezija Europskog fonda za regionalni razvoj, pri čemu je minimalni iznos bespovratnih sredstava 500 tisuća kuna, a maksimalni 7,5 milijuna kuna.

“Završetak evaluacije pristiglih prijava na javni poziv planiran je za listopad, donošenje odluka o financiranju za studeni 2021., dok se potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava očekuje u siječnju 2022.”, poručuju iz HAMAG-BICRO-a, zahvaljujući svima koji su se prijavili uz napomenu da za sve relevantne informacije prate njihove mrežne stranice na kojima je i obavijest o broju pristiglih prijava na taj poziv.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST