Muse nova pjesma

Written by on 18/01/2022

Glazbene vijesti Radija 101 siječanj 2022
Muse novi single „Won’t Stand Down“

Matt Bellamy i njegovi Muse nekad nisu bili nešto previše poznata grupa u našim krajevima u što smo se mogli uvjeriti u listopadu 2007. u Zagrebu kada ih je gledalo upravo premalih 3000 posjetitelja u velikoj dvorani Doma sportova.
No Chris, Dominic i Matthew tada su priredili nastup za pamćenje.
Tadašnji koncert je bio promocija njihovog albuma Black Holes And Revelations. U Engleskoj su već bili zvijezde a neposredno prije tadašnjeg koncerta u Zagrebu, čuveni Wembley je bio rasprodan. U to vrijeme je objavljen album na kome je prvi singl „Super Massive Black Hole“.
Muse nisu krili Radiohead kao svoj glazbeni uzor no vremenom su se od njih distancirali, ponajviše produkcijom. Muse su osnovani 1994. u Devonu u Engleskoj. Prvi album Showbiz (1999) objavljuju nakon pet godina od osnutka.
Danas je situacija za Muse potpuno drugačija. Muse su prava svjetska atrakcija. Produkcija je najbolja moguća. Na turneji Drones unutar dvorane letjeli su pravi dronovi. Bina je bila na centralnom mjestu dok su koncerti bili redom momentalno rasprodani. Turneja je bila promocija njihovog albuma Drones (2015). Svaki objavljeni album prati pripadajuća turneja. Album Simulation Theory (2018) dobio je uživo inačicu Simulation Theory Live (2020)
Muse su objavili 12 albuma; 9 studijskih, dva uživo Live (2013) iz Rima i Simulation Theory Live (2020) te jedan koji je kompilacija njihovih manje poznatih pjesama plus uživo nastup iz Pariza iz dvorane La Zenith 2001.
Zadnji studijski uradak je Simulation Theory (2018).
Najnovija pjesma „Won’t Stand Down“ najavljuje novi materijal.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


Nastavi čitati

RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST