Krenulo odbrojavanje za primjenu novog EU zakonodavstva i prelazak na kružno gospodarstvo

Written by on 06/07/2018

Foto: Facebook stranica Europski parlament

4. srpnja 2018. godine na snagu su stupila nova EU pravila s pravno obvezujućim ciljevima za recikliranje otpada i smanjenje odlaganja otpada s fiksnim rokovima za države članice koje u sljedeće dvije godine moraju napraviti prilagodbu nacionalnog zakonodavstva za prelazak na kružno gospodarstvo.
Zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec, koji je kao izvjestitelj u sjeni Zelenih/ESS-a sudjelovao u kreiranju paketa kružnog gospodarstva, poziva Vladu RH da što prije donese zakone koji će biti u skladu s novim direktivama o otpadu.
“Hrvatska je obvezna transponirati direktive o otpadu u svoje zakonodavstvo do 5. srpnja 2020. godine. Da naši građani ne bi plaćali skupe penale zbog nepoštivanja pravila o gospodarenju otpadom, na svoju web stranicu postavio sam sat za odbrojavanje vremena do isteka zadanog roka koji će se zaustaviti kada Hrvatski sabor usvoji izmjene zakona. Dostupne će biti i informacije o primjeni paketa kružnog gospodarstva u drugim državama članicama EU-a. Kružna ekonomija može uvelike doprinijeti razvoju i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, pretvaranjem otpada u vrijedne resurse, poticanjem inovacija i stvaranjem novih zelenih poslova.” – rekao je Škrlec.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST