Kino Europa sutra zatvara svoja vrata!

Written by on 06/04/2019

Foto: Facebook Kino Europa

Kino Europa sutra zatvara svoja vrata!

Odlučila je uprava kina i Boris Matić, direktor Zagreb Film Festivala, umjetničke organizacije koja posljednjih deset godina uspješno upravlja tom najstarijom zagrebačkom kinodvoranom. To znači, kako doznaje tportal, da se u Kinu Europa neće održati Festival tolerancije, koji je trebao startati sutra.

Naime, djelatnici Zagreb Film Festivala jučer su primili dopis nadležnog Gradskog ureda, kojim ih se obavještava da im ugovor o zakupu istječe 1. lipnja te se pozivaju da tog dana predaju Kino u posjed Gradu Zagrebu. U protivnom, ‘poduzet će se daljnje pravne radnje’.

Naime, iz Grada Zagreba tvrde da je nužna obnova Kina Europe, što između ostalog uključuje sanaciju krovišta koje je u lošem stanju te prokišnjava. Radovi bi trebali trajati ‘šest mjeseci’.

No, djelatnici Kina Europa tvrde da su sukladno svojim mogućnostima, renovaciju već djelomično proveli, te da ih od listopada nitko iz Grada nije kontaktirao vezano uz produljenje ugovora. Kažu i da su još prije dvije godine čuli da će Kino Europa postati narodnjački klub.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST