Karte ZET-a ponovno na kioscima Tiska

Written by on 25/04/2018

Foto: Screenshot Dnevnik.hr

Postignut je dogovor o nastavku suradnje Grada Zagreba, Tiska i Agrokora. Poručeno je kako 3.500 ljudi u Tisku od sada može mirno raditi.

O postizanju ovog dogovora i nastavku suradnje, javnost su informirali gradonačelnik Bandić i izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško, koji je rekao da Grad Zagreb u nagodbu ulazi kao i ostali vjerovnici:

Ovaj naš sporazum je prirodan nastavak suradnje između Agrokora i Grada Zagreba. Sporazum je fokusiran na Tisak, da kao kompanija ima održiv poslovni model. Time pružamo mogućnost da se očuva ovih 3,5 tisuće radnih mjesta u Tisku i da Tisak dugoročno posluje u Gradu Zagrebu, rekao je Peruško.

Istaknuo je i kako je sporazum dodatak na dosadašnji rad u naporima za postizanjem konačne nagodbe, i ni na koji način ne utječe na ostale sudionike s kojima je postignut dogovor.

Budući je za mene jako bitno da je ovaj dogovor postignut zbog Tiska, jer sam proveo dio svog rada u Tisku. Drago mi je zbog tih mojih bivših suradnika, koji će ovim sporazumom moći mirno dočekati samu nagodbu i rad nakon nagodbe, rekao je Peruško.

Zadovoljan je i gradonačelnik Bandić:

Danas sam sretan čovjek, nismo zaboravili na socijalni moment, na sve djelatnike Tiska. Sretan sam što tamo mogu pojesti sladoled i popiti kavicu. Hvala vam, bilježimo jednu zajedničku pobjedu, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Peruško je naglasio da se sporazumom fokusiralo prvenstveno na odnos ZET-a i Tiska, s obzirom da je tu najveća financijska suradnja. Naime, Tisak tako ostvaruje gotovo trećinu svojih prihoda u maloprodaji:

Ovim sporazumom je Tisak opet počeo prodavati ZET-ove karte, rekao je Peruško, a u  međuvremenu i ZET je priopćio da su sve vrste pretplatnih kupona, te vrijednosnih i pojedinačnih voznih karata za javni gradski prijevoz od danas ponovno dostupne na kioscima Tiska.

Peruško je još istaknuo i da Grad ovim sporazumom u kumulativnom smislu dolazi na nivo onoga što su drugi dobili u cjelokupnom procesu. Na inzistiranje novinara da kaže koliko je to točno, kazao je kako je riječ o 60-ak posto povrata ukupnih potraživanja koje Zagreb ima, a bit će i jedan iznos koji će se dobiti kroz nagodbu, kroz jedan dulji period.

No, ta je brojka uzrujala predstavnicu dobavljača u privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora, Maricu Vidaković. Naime, ona tvrdi da je Peruško Gradu Zagrebu pristao isplatiti preko 80 posto starog duga i 100 posto graničnog duga, te je za t portal ustvrdila da izvanredni povjerenik selektivno postupa prema određenim dobavljačima, što je protuzakonito.

Više nas ništa ne veže za postignuti dogovor, jer ga je prekršio izvanredni povjerenik. Stvorio je opasan presedan! poručila je Marica Vidaković te je na ovu temu za 18 sati sazvala sastanak u Krašu na kojem će se okupiti dobavljači.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST