Kaos u Zagrebu, olujni vjetar ruši stabla

Written by on 13/05/2019

Foto: N1

Jak vjetar koji puše u središnjoj Hrvatskoj stvara velike probleme zbog čega vatrogasci od sinoć ne staju s intervencijama.

Do jutros u 7 sati bilo je 140 intervencija diljem Zagreba, a još je 50 adresa na čekanju. Zbog srušenog drveća u prekidu je promet na Sljemenskoj cesti.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreba poručuju da su pretrpani pozivima građana. Kako su napisali na Facebooku, prvo odrađuju intervencije u kojima su ugroženi ljudski životi, a onda one na cestama. Broj telefona 193 je pretrpan pozivima i vatrogasci mole građane da ih zovu u krajnjoj nuždi.

Zagrebačke ulice pune su odlomljenih grana. Javni prijevoz kasni ili ne vozi. Iz ZET-a su nešto prije 8 sati obavijestili da je u tijeku normalizacija prometa na linijama 1, 9 i 17 te Maksimirskom cestom. Brojne autobusne linije privremeno ne voze zbog uklanjanja stabala s prometnice.

Zagrebačka policija preporučila je građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. To se upozorenje naročito odnosi na starije osobe i djecu. “Preporučamo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112″, poručili su još iz zagrebačke policije.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST