Hodajte dalje od zgrada!

Written by on 23/03/2020

Foto: HCK

Zagreb je jučer pogodio najjači potres u posljednjih 140 godina magnitude 5,5 po Richteru. Srećom, nije bilo žrtava.

15-godišnja djevojčica još uvijek je u kritičnom stanju, a ukupno je 27 osoba ozlijeđeno, od kojh je 12-ero hospitalizirano, rekao je ministar Božinović za RTL. Sam grad, ponajviše njegov centar pretrpio je veliku materijalnu štetu – oštećeni su automobili i više od 600 zgrada. Gradonačelnik Bandić najavio je da će danas proglasiti elementarnu nepogodu za Zagreb, kako bi se mogao formirati fond i početi sanirati šteta. O kolikoj se točno radi – još nije poznato.

Veliki posao odradili su vatrogasci, policajci, vojska i volonteri te građevinski stručnjaci koji rade brzu procjenu oštećenja zgrada. Svima njima, premijer se zahvalio, a na građane je apelirao da ne hodaju po centru niti blizu zgrada. Dodatan problem stvarat bi mogao i najavljeni jaki vjetar:

Također, bitno je da građani isključivo slušaju upute Stožera kako se ne bi širile dezinformacije i panika.

Oni koji su ostali bez sigurnog krova nad glavom, noć su proveli u studentskom domu Cvjetno naselje. Ukoliko ste i vi ostali bez svojeg doma ili vam je teško oštećen možete za pomoć zvati dvije besplatne telefonske linije – 0800 8805 i 0800 8802.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST