Hoće li “seka štititi bracu”???

Written by on 07/12/2018

Foto: Screenshot N1

Ljiljana Orlovac, sestra ministra financija Zdravka Marića, imenovana je novom direktoricom Sektora za superviziju osiguranja u HANFA-i.

HANFA između ostalog istražuje je li bilo trgovanja povlaštenim informacijama u vrijeme dok se pisao lex Agrokor.
Ministar financija Zdravko Marić potvrdio je da je riječ o njegovoj sestri te kazao da je ona profesionalka koja je već 20 godina u tome poslu, no pitanje je jel on stvarno zbog ove situacije spreman otići sa ministarske pozicije.

Ako je utvrđeno, utvrdi se i potvrdi, da sam bilo gdje napravio nešto krivo, suprotno propisima, isti čas sam spreman odstupiti. Moja sestra je 1995. godine bila direktorica u Adriatic osguiranju, koje je postalo Allianz. 2010. godine je u HANFA-u došla na mjesto zamjenice pozicije na koju je došla sad. Ovo je mjesto direktorice, nije mjesto upravnog vijeća niti čelnih ljudi, ovo je mjesto ispod toga. Meni su mnogi ljudi sugerirali da nju predložim za upravno vijeće HANFA-e, ona je po svim svojim kvalifikacijama za to odgovarala, ali ja sam ipak želio zaštititi i nju i sebe i nisam je htio predložiti. Pogledajte sve kvalifikacije, počev od mojih, do njenih. Ja nemam što tu sakrivati, to je moja sestra, moja obitelj, koja mi je najveća svetinja. Ako je to razlog da ja sutra moram otići s mjesta ministra financija, ja ću taj čas otići. Ako vi stvorite pritisak oko toga, ja ću otići, ako sam se o nešto ogriješio– rekao je ministar Marić.

Od kada je vijest izašla na svjetlo dana ne smiruju se reakcije na cijelu priču.

Sestra ministra financija izabrana je na mjesto direktorice sektora u HANFA-i i, pazi čuda, nadgleda Agrokor gdje je ministar Marić, pazi čuda, u sukobu interesa. Očekujem da seka braci napiše pozitivno izvješće vezano uz Agrokor– ciničan je bio predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Dodao je i da ne očekuje da premijer Andrej Plenković smijeni Marića jer bi morao i sam otići “zato što je pola svoje rodbine zaposlio u dubrovačkoj Zračnoj luci”.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST