Greta Van Fleet turneja

Written by on 11/11/2021

Svojevremeno najavljen za kraj 2019. godine, svjetlo dana je ugledao otprilike godinu dana kasnije. Radi se o bendu Greta Van Fleet i njihovom albumu Battle At The Garden’s Gate (2021). Početkom prosinca 2020. su ga najavili pilot singlom „Age Of Machine“. Slijedio je „Heat Above“ pa redom su sve pjesme pronašle svoje mjesto na Yt kanalu.
Osporavani i optuživani za plagijat Led Zeppelina, članove i nije previše briga. Nalik su na Led Zeppelin. No uzor im je jedan od najpoznatijih rock bendova svih vremena.
Sound Led Zeppelin se svugdje čuje a možda najizraženije u open tracku „Heat Above“ kao i „Built By Nations“
Braća su iz Michigana, Josh(ua), Samuel i Jacob Kiszka, potpomognuti Danielom Wagnerom. Oni su Greta Van Fleet.
Daniel Wagner im je drugi bubnjar. Prvi Kyle Hauck je zbog neslaganja ubrzo po osnutku napustio band. Započeli su sa debut EP Black Smoke Rising (2017). Prvi album Anthem Of The Peaceful Army pun je nostalgije za Led Zeppelin. Anthem Of The Peacul Army je u prvom tjednu dosegnuo No 1 prodaje u SAD-u.
Bili su nominirani za čak 4 Grammy nagrade u kategoriji Najbolji rock show, rock pjesma, Novi izvođač dok su dobili nagradu Grammy za najbolji rock album za 2019.
Upravo su najavili turneju u 2022. godini a za sad su pokrivene Velika Britanija uključujući Sjevernu Irsku, dio Europe, Južna i Sjeverna Amerika. Turneja je naslovljena Dreams In Gold a Hrvatskoj najbliži su konceti u Kölnu i Frankfurtu sredinom lipnja 2022. Predrupe su The Velveteers i Rival Sons.
U nadi u smirivanje situacije i Sting je stavio Zagreb na svoju listu koncertnih prostora u idućoj 2022. godini.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


Nastavi čitati

RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST