Državna matura ponovno u epidemijskim okolnostima

Written by on 02/06/2021

Provedba ispita državne mature, za koju se u ljetnom roku prijavilo 31.779 pristupnika, i ove se godine zbog pandemije provodi u posebnim uvjetima.

Vršitelj dužnosti ravnatelja Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović izjavio je da je Centar spreman provesti maturu u takvim, posebnim uvjetima. – Spremni smo na mogućnost da imamo i covid pozitivnih maturanata. Oni će polagati na jesen, ali će imati iste uvjete i mogućnost upisa na željeni studij kao i oni koji će polagati u ljetnom roku. Postoji dogovor sa sveučilištem da se povećaju upisne kvote za toliki broj učenika, rekao je Filipović.

Za učenike koji će se tijekom ispita naći u samoizolaciji, predviđeno je polaganje u posebnim uvjetima. – Sada je nemoguće govoriti o tome koliki bi to broj učenika mogao biti, ako ih uopće bude, jer su maturanti od 21. svibnja izvan škole, kazao je Filipović. Podsjetimo, provedba ispita državne mature počela je u ponedjeljak i utorak ispitima materinskih jezika nacionalnih manjina te klasičnih jezika.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST