Dan planeta Zemlje

Written by on 22/04/2020

Dan je planeta Zemlje-

Svoj jubilarni 50. rođendan slavi u znaku klimatskih promjena i obilježava se pod sloganom “Djelovanje u borbi protiv klimatskih promjena i ublažavanju njihovih posljedica”.

U Ministarstvu zaštite okoliša kažu kako je ta tema izuzetno aktualna u cijelom svijetu, posebice u Europi s obzirom da je Komisija krajem prošle godine predstavila Europski zeleni plan, a kojim Unija potvrđuje predanost u suočavanju s izazovima u području klime i okoliša.

“Ambiciozni ciljevi, mjere i inicijative postavljene Europskim zelenim planom trebali bi ispuniti ciljeve održivog razvoja, osigurati zelenu i pravednu tranziciju i omogućiti da do 2050. Europa postane klimatski neutralni kontinent”, poručili su iz Ministarstva.

U Zelenoj akciji se pak pitaju koliko smo svi zajedno, posebice vlade različitih država, pa tako i Hrvatske, do sada napravili za očuvanje našeg dragog planeta.

Smatraju da je nesmotreno spominjati bilo kakve pozitivne posljedice uslijed ovakve neviđene krize koja je zadesila čovječanstvo. Pitanje je, kažu, i kako će se Grad Zagreb nositi s posljedicama potresa te hoće li obnova i dozvola nove gradnje voditi računa o javnom interesu, sigurnosti građana, ali i okolišu.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST