Dan je Grada Zagreba!

Written by on 31/05/2019

Dan je Grada Zagreba!

I ove godine programu proslave rođendana Zagreba – ZET se pridružuje besplatnim vožnjama turističkih panoramskih autobusa, turističkog tramvaja iz 1924. i, za najmlađe, turističkog vlakića. Autobusi će kretati iz Bakačeve ulice, a tramvaj i vlakić s Trga bana Jelačića.

U 11 sati održat će se svečana sjednica Gradske skupštine na kojoj će se, već tradicionalno, uručiti javna priznanja Grada Zagreba. Nagradu Zagrepčanka godine dobit će Jasna Kovačević, voditeljica zagrebačke Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića, dok će povelja počasnog građanina pripasti Branku Lustigu.

Dan Grada Zagreba je ujedno i Dan Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada. Povodom toga bit će održano svečano euharistijsko slavlje, u 19 sati u katedrali, a predvodit će ga kardinal Bozanić.

Rođendansko slavlje vrhunac će doživjeti u 21 sat na Zagrebačkim fontanama kada će se održati slavljenički koncert „Ne dirajte mi ravnicu“ Miroslava Škore, uz pratnju Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije, Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić i 1. 000 tamburaša iz cijele Hrvatske. Ulaz na koncert je slobodan i svi su dobrodošli!


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST