bipa beauty corner

Written by on 11/11/2020

Foto: PROMO

Kad se radi o uklanjanju dlačica, nekako smo se već navikle na dvije moguće varijante: ili je rezultat dugotrajniji ali je postupak bolan, ili je bezbolno ali se dlačice vraćaju već nakon nekoliko dana. Srećom, tu je i treća opcija: IPL, odnosno tehnologija impulzivne pulsne svjetlosti. IPL tretmani su bezbolni, a već nakon tri tretmana vidljivi su trajni rezultati.

U početku je taj tretman bio dostupan samo u kozmetičkim salonima, ali sve češće na dohvat ruke su nam kućne varijante kojima možemo jednako učinkovito zauvijek ukloniti dlačice u udobnosti vlastitog doma.

Što zapravo čini IPL tehnologija i kako uklanja dlačice? IPL koristi tehnologiju impulzivne pulsne svjetlosti kako bi tretirao dlaku u korijenu. Folikule dlake apsorbiraju tu svjetlost, zagrijavaju se i to im razbija ciklus rasta, pa zbog toga rastu sporije, a svakim tretmanom usporavaju se još malo dok sasvim ne prestanu rasti. IPL neće ukloniti postojeće dlačice, pa ih je prije tretmana potrebno ukloniti britvicom tako da svjetlosna energija odlazi ravno u korijen. IPL neće djelovati ako su dlačice prethodno uklonjene čupanjem, pa je u tom slučaju potrebno pričekati 3-4 tjedna da ponovo počnu rasti kako bi IPL učinkovito spriječio njihov daljnji rast tamo gdje treba – u korijenu.

Zimsko razdoblje savršeno je vrijeme za tretman IPL-om jer ćete proljeće dočekati potpuno glatke kože – i uljepšati si dan!


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST