Adele album 30

Written by on 13/11/2021

Iščekivani glazbeni album jest upravo ovaj novi pjevačice Adele.
Njezini albumi su uobičajeno naslovljeni brojem koji bi trebao ukazivati na Adelinu starost kad je započela snimanjem novog materijala; barem je tako bilo u slučaju njezinog prvijenca te ovog zadnjeg. Adele je rođena 5. svibnja 1988. u Tottenhamu, London.
Novi album se zove 30.
Najavljen datum objave je 19.11. no upitan je zbog upravo nevjerojatnog i pomalo bizarnog razloga. Naime, praksa zadnjih godina jest da se albumi objavljuju simultano na svim nosačima zvuka. Digitalni download je najmanji problem, CD također nije problem. Mali problem je sa audio kazetama no one su glazbeni hir XXI stoljeća a i relativno su skupe tako da ih se ne prodaje mnogo. No jagma za gramofonskim pločama i gramofonima utječe na tisak vinila. A to se upravo dogodilo u Adelinom slučaju.
Nedostaje kvalitetne smjese za otisak gramofonske ploče. Ne dolazi u obzir više reciklirana plastika.
U prednarudžbi je zaprimljeno čak pola milijuna zahtjeva za Adelin novi album, isključivo na gramofonskoj ploč .Otisnuti pola milijuna vinila ne bi bio problem prije 30-40 godina ali u 2021. jest. Njezin managerski i produkcijski tim je rezervirao sva postrojenja za izradu ploča. Istovremeno su to pokušali Ed Sheeran, Elton John, ABBA, Coldplay a kako kaže sam Ed Sheeran, zapravo su se svi navedeni našli u neprilici kako ispoštovati dogovorene termine distribucije jer je Adele stekla prednost.
Možemo reći da se djelomično i kod nas javlja taj problem iako su regionalne, posebice hrvatske naklade, obično do 500 primjeraka.
Album će imati 12 pjesama dok deluxe izdanje ima tri više.
U „Easy On Me“ gostuje Chris Stapleton dok u „All Night Parking“ Erroll Garner.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


Nastavi čitati

RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST