ZRIN festival od 02.06 – 09.06

Written by on 30/05/2019

Zrin festival posvećen je svima željnima avanture u netaknutoj prirodi, kulture u autentičnom okruženju, ljepote, mira, radosti u kraju mirisno čistog zraka, osvježavajuće netaknute prirode; finih energija, doslovno ljekovitih, kao i izvorska voda koja iz brojnih drevnih vrela ovdje posvuda izvire – jer Banovina je energetski tako snažan kraj od kojeg se osjećate obnovljeno i napunjeno u kratkom periodu boravka ovdje!

Multimedijalni Zrin festival otvara se koncertom Simfonijskog puhačkog orkestra HV u kraju gdje se rodio Nikola Šubić Zrinski i gdje su Zrinski stolovali 200 godina.
Prvi puta festival će otvoriti vrata crkve Sv. Katarine koncertom Ensemble PRO ‘800: Dani Bošnjak, flauta; Aleksandar Jakopanec, viola; Jasen Chelfi, violončelo i Domagoj Terzić, povijesna gitara, s kojima ćemo uveličati 230. obljetnicu Župe u Komarevu.

Multimedijalnost, kao nit vodilja ovogodišnjeg ZRIN festivala, obogaćena je i promocijom dvije sjajne knjige: Historiografija o Zrinskima-izbor i Hrvatski povijesni atlas, koje će nam u sisačkom Velikom Kaptolu predstaviti sami autori – Krešimir Regan i Vlatka Dugački.
Festival završava glazbom i sjajnim glazbenicima u Gorama, gdje nastupaju Krešimir Lazar, violončelo i Krešimir Has, čembalo te u Hrvatskom Čuntiću gdje će nastupiti nesvakidašnji duo dva klarinetista – Abdul-Aziza Husseina i Ante Krpana.

http://www.zrin-festival.com/
https://www.facebook.com/zrinfestival/


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST