ŽIVI ZID POKREĆE REFERENDUM ZA UKIDANJE FINANCIRANJA STRANAKA IZ PRORAČUNA

Written by on 10/04/2019

Rekao je to zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na današnjoj konferenciji. Živi zid je danas javno objavio da će raspisati referendum za ukidanje financiranja političkih stranaka iz državnog proračuna.

Sinčić je tako rekao da bi se političke stranke trebale financirati isključivo iz članarina i donacija. Uvjeren je da izostanak proračunskog financiranja neće potaknuti korupciju nego upravo suprotno, vidjet će se tko koga financira, te će tada sve izići na vidjelo.

Zatim je riječ preuzeo gospodin Tihomir Lukanić, glavni tajnik Živog zida koji je rekao kako je prva točka njihova manifesta za europske izbore upravo direktna demokracija:

Dominik Vuletić najavio je proljeće. Europsko proljeće, no i hrvatsko proljeće. Također je iznio i koliko političke stranke uzimaju sredstava iz proračuna:

Živom je zidu tako cilj do svibnja prikupiti minimalno 500.000 potpisa kako bi mogli provesti ovaj referendum. A osim ovog referenduma, najavili su i još jedan:

Podsjećamo, Branimir Bunjac, zastupnik Živog zida, prošle je godine rekao, točnije, upozorio, da ukoliko dođe do uvođenja eura u Hrvatsku tada će biti “zabijen posljednji čavao u lijes hrvatskog gospodarstva”. Uvođenje eura smatraju da bi rezultiralo trajnom recesijom.

Referendum će biti sazvan pod motom „Uzmite novac strankama“.

 

Cijelu konferenciju možete pogledati na objavljenom linku:

Živi zid pokreće referendum za ukidanje financiranja stranaka iz proračuna

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST