SKUPŠTINA IZGLASALA BANDIĆEVO SMANJENJE PRORAČUNA OD 70 MILIJUNA KN

Written by on 26/10/2017

S 27 glasova “za” i 21 glasom “protiv” zagrebačka Gradska skupština u četvrtak je usvojila sporni rebalans proračuna kojim se smanjuju kapitalna ulaganja u škole, vrtiće, domove zdravlja i sportske objekte s 312 na 222 milijuna kuna.

Rebalansom se smanjuje i stavka za Sljemensku žičaru s 50 milijuna kuna na samo 5 milijuna kuna i time de facto odgađa projekt.

Istovremeno osigurano je povećanje plaća i dodataka za zaposlene u desetak gradskih ureda. Najveći dio povećanja, odnosno 4,5 milijuna od 11 milijuna, otpada na plaće zaposlenih u Uredu gradonačelnika.

Osim Bandićevih, rebalans su podržali i gradski zastupnici iz redova Nezavisnih za Hrvatsku i glavni tajnik HSS-a Ilija Čorić.

Izglasavanju proračuna prethodila je na trenutke burna rasprava. U njoj je SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišić gradonačelnika Milana Bandića kritizirao  zbog ideje da se naplata parkinga uvede u cijelom gradu, a Mate Kapović Bandića je prozvao s njegove povezanosti s posrnulim tajkunom Ivicom Todorićem i kontroverznim poduzetnikom Tomom Horvatinčićem. Hasanbegović je s, druge strane, najvažnijim smatrao putokaz na kojem još uvijek piše Trg maršala Tita.

Najzanimljivije dijelove rasprave možete poslušati u nastavku.

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST