ZG Holding: Nije došlo do miješanja otpada

Written by on 03/04/2018

Foto: Facebook screenshot

Nakon što se pojavila snimka za koju se tvrdi da Čistoća odvozi različite vrste otpada u istim kamionima, oglasio se Zagrebački holding. Njegova glasnogovornica Senka Knežević za 24 sata je kazala:

Pojavila se snimka pražnjena spremnika u kojoj se tvrdi da Čistoća odvozi različite vrste otpada u istim kamionima, što nije točno. To su dvije identične vrste otpada i prilikom pražnjena nije došlo do nikakve povrede procedure, tvrdi Knežević i dodaje:

Žao mi je što ova situacija nije iskomunicirana na pravi način. Javnost je imala jučer pravo dobiti potpunu informaciju. Ispričavamo se zbog toga. Odgovorni za to će snositi posljedice.

Knežević dakle najavljuje da će ZG Holding poduzeti pravne radnje u zaštiti svojih interesa:

Širenje lažnih i uznemirujućih vijesti je sukladno kaznenom zakonu Republike Hrvatske. Holding će razmotriti sve pravne elemente ovog događaja i objave ove snimke poduzeti sve pravne radnje u zaštiti svih svojih interesa.

Podsjećamo, Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini iz Josipovićeve stranke Naprijed Hrvatska, na svom je Facebooku objavio snimku na kojoj tvrdi da se vidi kako komunalci smeće iz različitih spremnika bacaju u isti kamion.

Evo kako funkcionira sustav odvojenog prikupljanja sortiranog otpada iz podzemnih spremnika u Zagrebu. Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec?, napisao je Petek uz snimku na Facebooku.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST