zg etno stage 2019. u KD “Vatroslava Lisinskog”

Written by on 09/12/2019

Foto: PR

Od 16. do 17. prosinca Zagreb će ugostiti vrhunske glazbenike koji u svojim izvedbama istovremeno prožimaju prošlost i budućnost. Mala dvorana Vatroslava Lisinskog tako će na dva dana postati mjesto spajanja izvornih tradicionalnih melodija i suvremenih glazbenih aranžmana, a publiku će svojim izvedbama ugrijati Kries i Mostar Sevdah Reunion.

Prvu večer, 16. prosinca, kao domaćini ovog posebnog glazbenog događaja, otvorit će grupa Kries. Njihovo stvaralaštvo odličan je primjer uspješne simbioze tradicijske i moderne glazbe. Naslonjeni na arhaične hrvatske napjeve te nošeni šamanskom energijom pjevača Mojmira Novakovića, članovi grupe Kries svojim instrumentima povezuju prošlost (gajde, lijerica, udaraljke, kaval…) sa sadašnjošću (gitara, bas, bubnjevi). Kries ima kultan status na world music sceni. Svirali su i na brojnim svjetskim festivalima, a ovog prosinca predstavite će se i u intimnom prostoru “hrvatskog hrama glazbe”.

U utorak, 17. prosinca, s novim osvježenim konceptom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim publici će se predstaviti najveći bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori – Mostar Sevdah Reunion. Svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća oduševljavaju publiku diljem svijeta! Spoj iskustva i mladosti, spoj sevdalijske elegije s balkanskim i romskim furioznim standardima okarakterizirat će ovu koncertnu večer.

Treća večer, 18. prosinca “Zg Etno Stage” bila je rezervirana za istinsku world music divu i njezin orkestar, Bilju Krstić i Bistrik orkestar  ali na žalost radi bolesti ovaj nastup je otkazan. Povrat novca  vrši se na prodajnom mjestu gdje je kupljena ulaznica.

ZG ETNO FEST” organizira se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Ulaznice za svaku koncertnu večer zasebno su u prodaji na blagajni KD „Lisinski“ te preko sustava Ulaznice.hr i Eventim.

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST