Žestoki sukob Martine Dalić i Mire Bulja, obilježio je početak nove sjednice Sabora

Written by on 15/09/2017

Foto: Screenshot Nova tv

Sabor je nakon dvomjesečne stanke, aktualnim prijepodnevom započeo novu, petu sjednicu i redovno jesensko zasjedanje. Počelo je živahno, a na samom početku premijera Plenkovića napale su jake snage SDP-a. Davora Bernardića zanimalo je stanje u Agrokoru, a Gordan Maras je premijera upitao kada će podnijeti ostavku?

Prošlo je 5 mjeseci od lex Agrokora i postavljanja izvanrednog povjerenika kojeg smo ovog ljeta mogli više vidjeti u ljetnim rubrikama magazina nego kako objašnjava stanje u Agrokoru, rekao je Bernardić te dodao kako ga čudi što se skrivaju stvarni podaci o Agrokoru i zaduženoj hrvatskoj imovini. Dobivate li izvješća o stvarnom stanju u Agrokoru i kad ih dobijete hoćete li se praviti da ih niste dobili. Zašto vas je strah istražnog povjerenstva?, upitao je šef SDP-a.

Maras je pak premijeru poručio kako u godinu dana nije riješio niti jedan problem pa ga je upitao kada će podnijeti ostavku? Hrvatska je podijeljena, živi se lošije nego prije godinu dana. Sugovornici i partneri su vam Skejo i Bujanec – to su vaši mainstream partneri, to je vaš svijet. Najveći problem u kojem se Hrvatska nalazi je iseljavanje. Što radite da se ti ljudi vrate u Hrvatsku? Da li vam je bar malo neugodno? Moje pitanje je kada ćete podnijeti ostavku?, upitao je Maras a premijer im je odgovorio: Vas dvojica ste se očito zabavljali ovo ljeto, nisam vidio da ste nešto radili. Koristite ove minutice za marketing SDP-a koji nikada nije bio više neprepoznatljiv.

Nakon ovog relativno mirnog početka, situacija se zahuktala javljanjem Mostovca Mire Bulja. Bulj je, naime optužio Vladu da projektom termoelektrane Peruća nasrće na cetinski kraj, što je vidno uzrujalo ministricu i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić.

Dalić da se digla iz ministarske klupe i počela vikati na Bulja da je i njezina djedovina ispod jezera te da ne može više slušati te laži o termoelektrani, a nakon što joj je Bulj prišao i pokušao dati papire, Dalić je po njima udarila rukom. Za to vrijeme predsjednik Sabora Gordan Jandokrović pokušao ju je smiriti upozorivši da se ne može ovako ponašati u Saboru.

Više saznajte ovdje:


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST