Zelena akcija – Vlada prodaje tri četvrtine kopna naftnim i plinskim tvrtkama

Written by on 16/07/2019

Foto: zelena akcija

Zelena akcija danas je od Vlade RH zatražila hitno zaustavljanje izdavanja novih koncesija za istraživanje nafte i plina na gotovo 3/4 kopnene površine Republike Hrvatske. A što bi značilo ako Vlada dozvoli istraživanja, nazvali smo Mariju Miletu iz Zelene akcije.

Aktivisti i aktivistkinje su na glavnom zagrebačkom trgu razvili veliku kartu Hrvatske iz koje se moglo vidjeti da Vlada priprema koncesije za masovno istraživanje i eksploataciju nafte i plina u većini kontinentalne Hrvatske. Zbog čega istraživanje koje bi obuhvatilo veliku površinu Hrvatske, iz Zelene akcije objašnjavaju:

Zelena akcija je danas na Trgu postavila 40 bušotina koje su simbolizirale samo neke od lokacija gradova, rijeka i planina za koje će, prema planu Vlade, uskoro biti potpisani ugovori.

Upitali smo Mariju Miletu što bi VI kao građani mogli očekivati ukoliko se bušotine pojave na mjestu vašeg prebivališta. Moramo vam priznati, vijesti nisu dobre.

Zelena akcija je danas na trgu bana Jelačića zatražila i ostavku ministra zaštite okoliša i energetike, Tomislava Čorića rekavši da radi sve a samo da ne štiti okoliš. Prozvali su ga ministrom fosilnih goriva jer upravo on promovira sve projekte koji se temelje na fosilnim gorivima, uključujući i LNG terminal.

Vlada Republike Hrvatske planira dati većinu kopnenog teritorija RH u koncesiju naftnim i plinskim tvrtkama te do 2040. godine povećati nacionalnu proizvodnju nafte i plina. Iz tog razloga, Zelena akcije želi nešto poručiti Vladi:


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST