Zekanović upitao Plenkovića misli li se kandidirati za čelna mjesta u Europskoj Komisiji

Written by on 13/04/2018

Premijer Andrej Plenković zastupnicima je podnio izvješće o sastancima Europskoga vijeća održanima u Bruxellesu 22. i 23. ožujka 2018. Tijekom rasprave o izvješću pitanje premijeru postavio je Hrastov Hrvoje Zekanović. “Što nakon europskih izbora?

To je kongres Europske Pučke Stranke u Zagrebu, na kojoj će se između ostalog birati kandidati za čelna mjesta u komisiji, odnosno i za druga mjesta u EU. Već i ptičice na grani cvrkuću kako ste vi jedan od kandidata za čelna mjesta. Spominje se čak i čelno mjesto u Europskoj Komisiji, na mjestu gosp. Junckera. Vaše je pravo kandidirati se bilo gdje, ali s obzirom da ste hrvatski premijer, smatram kao zastupnik kako narod ima pravo znati vaše stvarne ambicije. Želite li se vi kandidirati za jedno od tih mjesta? 

Evo i premijerovog odgovora:

Ja sam na te navode koje u medije pušta netko poput vas kako bi malo ušušurao atmosferu ovdje u saboru, stvoriti možda dojam kako je meni nešto drugo prioritet a ne posao predsjednika Vlade. Na to sam već vrlo jasno medijski odgovorio, pa ako i vi želite odgovor… Moja želja je biti predsjednik Vlade RH, raditi u interesu hrvatskih građana, ispuniti ono na što sam išao na izbore u Rujnu. Vi ste tada bili s nama na listi i podržali naš program, pa i od vas očekujem isto kolega Zekanović. 

Prevedeno, ako je vjerovati Plenkovićevim riječima, o takvom angažmanu nema govora.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST