Zdravku Mamiću zabranjen ulazak na osječki Županijski sud

Written by on 11/09/2017

Foto: Screenshot YouTube – HRT (ilustracija)

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika za izvlačenje novca iz Dinama. No Zdravko Mamić danas nije mogao prisustvovati raspravi jer je odlukom Sudskog vijeća, zbog ispada na prošlom ročištu, udaljen iz sudnice do kraja dokaznog postupka.

Unatoč tome, bivši čelnik NK Dinama danas se ipak pojavio i pokušao ući u zgradu Županijskog suda, no pravosudni policajci su ga u tome spriječili.

Podsjećamo, tijekom svjedočenja nogometaša Dejana Lovrena na prošlom ročištu, Mamić je počeo glasno komentirati dio Lovrenova iskaza, pa ga je predsjednik Sudskog vijeća Darko Krušlin, sukladno upozorenju s posljednje rasprave u srpnju, udaljio iz sudnice do završetka dokaznog postupka.

Mamić se protiv toga pobunio, rekao je da takvo rješenje ne stoji u zapisniku s prošle rasprave od 1. rujna te je ustvrdio da se danas trebao nalaziti u sudnici.

To je još jedno od kršenja mojih temeljnih ljudskih prava i prava na obranu. Molim vas da pročitate zapisnik od 4. srpnja, kada sam udaljen s rasprave i zapisnik s posljednje rasprave, pa ćete vidjeti da nigdje ne piše da je meni zabranjeno prisustvovati raspravi. Da to piše, ja danas ne bih došao. I odvjetnici i ja mišljenja smo da sam po onome što piše u zapisniku trebao biti u sudnici. Vidite kako se ispituju svjedoci, kako se lovi za svaki zarez, manipulira sa svjedocima zašto je izmijenio ili nadopunio neki iskaz, rekao je novinarima Mamić.

Na upit hoće li od Vrhovnog suda tražiti da mu se osigura nazočnost suđenju, Mamić je odgovorio kako će još vidjeti što će raditi u budućnosti.

Vidjet ćemo što ćemo u budućnosti raditi. Najvažnije mi je da se u dokaznom postupku dokaže što vidi i slijep i gluh da je to jedna montaža, jedan izmišljeni proces i to je moja jedina želja i siguran sam u to. Ako se dogodi nešto drugo, jer je u ovoj državi sve moguće, onda budite sigurni da ću iskoristiti svoja prava od svih mogućih sudova, i hrvatskih i europskih, da sve osporim, jer to više nije normalno. Tu nema prava na pravično suđenje, zaključio je Zdravko Mamić.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST