Zbog olujne bure upaljen crveni alarma za područje Kvarnera

Written by on 26/03/2019

Foto: meteoalarm

Zbog olujne bure upaljen je crveni alarm (vrijeme izuzetno opasno)  za područje Kvarnera.

Za ostatak obale na snazi je narančasti alarm (vrijeme je opasno).

 

Evo konkretnih podataka:

Vrlo jaka i olujna bura. Najjači udari vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h) UTJECAJ: Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.
Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu!

U većini zemlje već ujutro prestanak kiše, a zatim i postupno smanjenje naoblake, najprije u sjevernim predjelima. Oblačnije će se zadržati u gorju, pogotovo u Lici gdje mjestimice još može biti susnježice i snijega. U Dalmaciji će prevladavati oblačno s povremenom kišom, ponegdje i grmljavinom, osobito na jugu. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura između 6 i 12, na Jadranu od 10 do 15 °C.

Vrijeme sutra:

Jaka i vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra 35-60 čvorova (65-110 km/h) UTJECAJ: Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Djelomice sunčano te i dalje razmjerno vjetrovito. Povremeno više oblaka bit će u zapadnim predjelima unutrašnjosti te osobito u gorju gdje je još moguć mjestimični slab snijeg. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna, podno Velebita i orkanska bura. Najniža jutarnja temperatura između -1 i 4, na Jadranu između 5 i 10 °C. Najviša dnevna uglavnom od 10 do 16, u gorskoj Hrvatskoj od 3 do 6 °C.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST