Zasad ništa od izručenja, Todorić si kupio vrijeme! Novo ročište je 15. listopada

Written by on 06/09/2018

Foto: Screenshot HRT

Visoki sud u Londonu prihvatio je zahtjev odvjetnika Ivice Todorića Jamesa Hinesa za odgodom ročišta o njegovom izručenju te donio odluku da se novo ročište održi 15. listopada.

Todorićev tim dobio je dodatno vrijeme za pripremu za novo ročište na kojem obrana mora predstaviti skicu novih dokaza. Naime, sudac nije pristao da se žalbeni postupak pokrene samo na dokazima iz prvostupanjske presude, javlja N1 televizija.

Todorićev odvjetnik Hines je općenito govorio o aferi Hotmail te kazao kako vjeruje da će 15. listopada moći uvjeriti sud da su visokorangirani hrvatski političari utjecali na istragu.

Inače, osim njega danas nije govorio nitko drugi. Predstavnica optužbe, odnosno hrvatske države, Clare Montgomery jučer je poslala pismo sudu u kojem navodi da se radi o manevru oporbe, i ona je smatrala da se odluka treba donijeti danas.

Nakon ročišta javnosti se “slavljenički” obratio Ivica Todorić:

Ja bih se još jednom zahvalio engleskom sudu na pravednoj odluci. Dobili smo još vremena da bi se mogli dobro pripremiti, da bi mogli doći što više do istine za koju se borimo. To nije moja pobjeda, to su pobjede svih koji se bore protiv korupcije u Hrvatskoj i ja i njima čestitam jer zajedno idemo prema tome da zajedno razotkrijemo ono što u Hrvatskoj i regiji ne vrijedi, rekao je Todorić.

U međuvremenu, N1 je iz izvora bliskih sudu doznao da svi podnesci i novi dokazi, prema odluci Visokog suda u Londonu, moraju biti dostavljeni do 4. listopada, u 16 sati. Samo ročište ne može biti zakazano prije 15. listopada, a na njemu će se podsjećamo odlučivati o mogućem pravu Ivice Todoriće na žalbeni postupak protiv odluke o izručenju Hrvatskoj.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST