WiFi4EU Komisija predstavila konačne rezultate drugog poziva

Written by on 15/05/2019

Europska komisija danas je objavila rezultate drugog poziva na prijave za inicijativu WiFi4EU koji je trajao od 4. do 5. travnja. 3400 općina dobit će vaučere pojedinačne vrijednosti od 15 000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima, npr. u gradskim vijećnicama, javnim knjižnicama, muzejima, javnim parkovima i trgovima.

Ukupan proračun u tom pozivu iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz svih zemalja koje sudjeluju u programu, tj. iz država članica EU-a, Islanda i Norveške.

Povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Marija Gabriel pozdravila je objavu rezultata: „Drago nam je što je odaziv općina na ovaj drugi poziv bio iznimno pozitivan. Primili smo više od 10 000 prijava. I dalje ćemo povezivati Europljane kako bismo im omogućili uživanje u svim prednostima jedinstvenog digitalnog tržišta.“ U okviru poziva za sudjelovanje u inicijativi WiFi4EU bit će dostupno ukupno 9000 vaučera.

Do kraja 2020. organizirat će se još dva poziva, od kojih jedan već ove godine. Inicijativa WiFi4EU dio je ambiciozne operacije izmjena propisa EU-a u području telekomunikacija koja obuhvaća nove mjere za ispunjavanje sve većih potreba Europljana za povezivošću i poticanje konkurentnosti Europe. U okviru prvog poziva, objavljenog 2018., vaučer za WiFi4EU u vrijednosti od 15 000 eura dobilo je 2800 općina.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST