Vukovarski gradonačelnik ne odustaje od najavljenog prosvjeda

Written by on 15/09/2018

Foto: Vukovar facebook

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava još je jednom bio u Zagrebu i razgovarao s predsjednikom stranke i premijerom Andrejom Plenkovićem. Penava i dalje ne odustaje od najavljenog prosvjeda u Vukovaru 13. listopada, ali i ponavlja da to neće biti prosvjed protiv HDZ-a. I nakon sastanka s premijerom Ivan Penava nije se predomislio.

Ulozi su ostali nepromijenjeni – prosvjed ide– kaže Penava. Tvrdi da premijer od njega nije ni tražio da odustane. Ističe kako je ova vlada za njega i Vukovar najbolja dosad, pa odbacuje teze da skup organizira kako bi se rušio Andrej Plenković.

O sporom rješavanju problema počinjenih ratnih zločina oglasio se i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, nakon što su policajci iz radne skupine Ravnateljstva policije, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, podnijeli, nakon kriminalističkog istraživanja, kaznenu prijavu protiv osumnjičenog 49-godišnjeg državljanina Hrvatske i Srbije zbog ratnog zločina na Ovčari, odnosno ubojstva tada 21-godišnjeg Damira Kovačića zvanog Kole.

Otkrivanje počinitelja ratnog zločina na Ovčari nije povezano s prosvjedom u Vukovaru– kazao je ministar Božinović.

Svašta smo čuli ovih dana, maltene gradonačelnik poziva da imamo divlji Zapad! Pitam se što imamo u ovih 27 godina od šutnje institucija? Sovjetski Savez i vladavinu komunističkog režima gdje ne smijemo pisnuti i ne pitati gdje su nam najmiliji?– komentirao je vukovarski gradonačelnik Penava.

I u Ministarstvu branitelja ističu da su ubacili u višu brzinu. Stjepan Sučić, pomoćnik ministra branitelja, kaže da su u dvije i pol godine, otkako su u ovom mandatu, razvili nove poluge pretraživanja, formirali nova međuresorna tijela.

I stvarno smo dignuli tu razinu kroz metodologiju i poslovni proces da možemo participirati doslovno u svemu– poručio je Sučić.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST