Vozači koji ponavljaju prekršaje mogli bi ostati bez vozila

Written by on 06/11/2018

Foto: facebook Davor Božinović

Ministar Božinović najavio je drastične kazne za počinitelje teških prekršaja u prometu!
Oduzimanje vozila, te stroža penalizacija prilikom oduzimanja vozačkih dozvola, samo su neke od izmjena koje nas očekuju.

Razlog je taj što su na hrvatskim prometnicama samo ove godine poginule 272 osobe, a više od 2.300 ih je teško ozlijeđeno.

U zadnja tri vikenda u akcijama prometne policije diljem Hrvatske, zaustavljena su 233 recidivista, odnosno osobe koje su već počinile isti prometni prekršaj:

..rekao je ministar Božinović za Novu tv te kao najstrožu kaznu naveo:

..a da upravo ove mjere predlaže već više od dvije godine, rekao nam je prometni stručnjak Željko Marušić:

Važno je da postoji izvjesnost kažnjavanja, da vozači znaju ako naprave prekršaj, da će onda biti i odgovarajuće kažnjeni:

Nedavno smo imali slučaj u Splitu, kada je pijana vozačica proletjela kroz crveno i usmrtila mladu pješakinju, da bi potom i pobjegla s mjesta nesreća. Ubrzo se doznalo da je ona već duže vrijeme vozila bez vozačke dozvale jer je i ranije uhvaćena u alkoholiziranom stanju za volanom. No, sustav tu očito nije dobro reagirao:

Da je automobil oružje, mnogi su vjerojatno čuli od instruktora kad su upisali autoškolu.
Vozilo bi se stoga, kad postane predmetom izvršenja kaznenog djela – moralo oduzeti!

Sve bi prema nekim procjenama, moglo zaživjeti već s prvim danima iduće godine.

Inače, tijekom proteklog vikenda policija je diljem Hrvatske utvrdila gotovo 4.600 prekršaja u prometu. Od toga je bilo preko 1.800 prekoračenja dopuštene brzine, a najveću su izmjerili brodsko-posavski policajci – 221 kilometara na sat.

Najviše ‘pijanih’ vozača zaustavljeno je na zagrebačkom području, njih 141, dok je najmanje ovoga puta, samo četiri, zabilježeno u PU krapinsko-zagorskoj.

Prometni stručnjak Marušić smatra da je potrebno promijeniti i sustav kaznenih bodova, i to tako da jedan prekršaj iznosi 12 kaznenih bodova:


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST