Vlada odlučila: Fabris Peruško novi povjerenik za Agrokor, Irena Weber zamjenica

Written by on 27/02/2018

Foto: Screenshot N1

Nakon što je Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor, premijer Andrej Plenković danas je konačno, nakon više dana razmatranja opcija, na izvanrednoj sjednici Vlade i službeno objavio tko će biti Ramljakov nasljednik.

Neslužbene informacije su potvrđene: novi  povjerenik postao je Fabris Peruško, a njegova zamjenica Irena Weber.

S obzirom na nastale okolnosti, Vlada danas predlaže opoziv izvanrednog povjerenika o čemu će obavijestiti Trgovački sud te predlaže imenovanje Fabrisa Peruška za imenovanje izvanrednog povjerenika te Irene Weber kao njegove zamjenice, rekao je na početku izvanredne sjednice Vlade premijer te pojasnio zašto su se odlučili baš za Peruška:

U Agrokoru je od kraja travnja, ima također veliko iskustvo, poznaje gospodarstvo i financijsko tržište, nakon razgovora čini mi se pripravan da preuzme zadaće povjerenika i dovrši proces nagodbe i restrukturiranja, rekao je Plenković te istaknuo kako su obavljene konzultacije s Vjerovničkim vijećem koje je prihvatilo ovo rješenje.

Očekujem da ove naše prijedloge Trgovački sud prihvati i donese odgovarajuće rješenje te da oni preuzmu dužnost u najskorijem roku. Cilj Vlade je održavanje gospodarstva i financijskog sustava te kvalitetno funkcioniranje Agrokora, poručio je Plenković na kraju sjednice Vlade.

Fabris Peruško u Agrokor je došao u svibnju 2017., kad ga je Nadzorni odbor Tiska imenovao članom Uprave zaduženog za financije i restrukturiranje.

Peruško je magistarski studij završio u Ljubljani na Ekonomskom fakultetu 2003. godine, da bi 2006. upisao MBA na američkom fakultetu Babson u Massachusettsu. Karijeru je gradio u slovenskom Halcomu, bostonskoj tvrtki Bulger Capital Partners, specijaliziranoj za investicije.

Po povratku u Hrvatsku zaposlio se u konzultantskoj kući McKinsey, u kojoj je proveo pet godina, a fokus njegova rada bio je na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije. Godine 2013. prelazi na mjesto direktora u Global Fashion Grupu. Na njegovu profilu na LinkedInu navedeno je da govori pet jezika: hrvatski, engleski, talijanski, ruski i slovenski.

Dugi niz godina bavim se restrukturiranjem, kasnije sam radio za najvećeg ruskog online retailera. U Tisku smo postigli dobre rezultate i svima nam je u cilju da proces resturkturiranja završimo u zakonskom roku, rekao je o sebi Fabris Peruško.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST