Većina djece vratila se u školu Vukomerec, problematična obitelj odselila bi iz Zagreba u Split

Written by on 17/09/2018

Foto: Čitatelj/24 sata

Većina djece iz Vukomerca jutros su ponovno krenula u školu, nakon što su ih roditelji nekoliko dana odbijali pustiti zbog pucnjave koja se prošli tjedan dogodila u toj gradskoj četvrti.

U školi je jutros održan sastanak predstavnika Ministarstva obrazovanja i policije, na kojem se pojavio i gradonačelnik Bandić. Istovremeno, policajci u civilu nadgledaju kvart, a iznad škole viđen je i policijski helikopter.

Da svi mogu biti sigurni na području Vukomerca zbog nazočnosti policije, ponovno je poručio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović:

Policija surađuje s vodstvom škole, u kontaktu je s roditeljima i poruka je da djeca mogu ići u školu. Sigurna sam da će se situacija početi smirivati, rekao je ministar.

Podsjetimo, oružani sukob dviju romskih obitelji izbio je prošlu srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici, u blizini osnovne škole, pa su zabrinuti roditelji i mještani održali prosvjed, tražeći od nadležnih sigurnost za svoju djecu te odlazak romske obitelji koja je sudjelovala u sukobu.

Čini se da je ta obitelj i spremna otići. Naime, obitelj Zahirović je preko medija već otvorila mogućnost svog odlaska iz Zagreba, ali pod uvjetom da im se u Splitu pronađe identičan prostor u kojem bi živjeli, s obzirom da tamo imaju rodbinu.

U gradu pod Marjanom, kako doznaje Slobodna Dalmacija, time nisu nimalo zadovoljni jer i tamo sa članovima te obitelji mnogi imaju ozbiljnih problema. Naime, upravo je Antonio Zahirović vodio ilegalni hostel “Ana” u splitskoj Dubrovačkoj ulici, gdje je u kolovozu, čistačica hostela metalnom šipkom brutalno pretukla britansku studenticu.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST