“Uzmite novac strankama“

Written by on 14/05/2019

Ukidanjem proračunskog financiranja političkih stranaka moglo bi se uštedjeti oko 100 milijuna kuna godišnje! Taj bi se novac mogao usmjeriti u pomaganje siromašnoj djeci , poručili su iz Živog zida!

Radi se o iznosu oko 100 milijuna kuna godišnje koliko stranke dobivaju na temelju zastupnika na državnoj razini te na temelju vijećnika na županijskim, gradskim i općinskim razinama, naglasio je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Građanska inicijativa “Uzmite novac strankama“ sa prikupljanjem potpisa za referendum počela je prije dva dana, 12. svibnja.

 

Sinčić ističe da postoji tisuće drugih mjesta gdje bi se mogao usmjeriti novac koji „hapaju „ političke stranke te poziva da ga se konkretno uloži u rješavanje problema 10 tisuća siromašne djece u Hrvatskoj , koja trpe nasilje siromaštva, a za njih nijedna Vlada do sada nije imala sluha.

Tko zapravo prikuplja potpise Živi zid ili inicijativa “Uzmite novac strankama“?

Sinčić je još najavio da će Živi zid uskoro u saborsku proceduru uputiti prijedlog posebnog zakona o suzbijanju političke korupcije.

…komentira nam politički analitičar Žarko Puhovski

Živi zid se još nije izjasnio kojoj će se političkoj grupaciji u Europskom parlamentu pridružiti , no, postoje neke osnovane „špekulacije“ da će zajedno s talijanskim desničarima pokrenuti osnivanje novog Kluba zastupnika.

Jedino je za sada sigurno da Živi zid ima velike šanse za osvojiti jedan euro mandat! Očito je da jurišaju na barem još jedan.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST