Uvoz LNG-a iz SAD-a u EU povećao se za 181 posto od srpnja 2018.

Written by on 02/05/2019

Foto: Renata Škudar

Hrvatska Vlada i Europska unija prodaju našu budućnost zbog LNG-a, poručili su iz Zelene akcije i inicijative mladih „Fridays For Future – Zagreb“! Uvoz LNG-a iz SAD-a u Europsku uniju povećao se za 181 posto od srpnja 2018.

Povod za prosvjedni performans kojeg su ove su dvije inicijative održale pred zgradom Vlade je prvi forum Energetskog vijeća EU-a i SAD-a na temu izvoza LNG_a.

Forum se danas održava u Briselu i okuplja američke i europske „vlastodršce“ kao i tvrtke u LNG sektoru. Na tom sastanku sudjeluje i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

 

…govori Marija Mileta iz Zelene Akcija

 

Ni Vlada RH nije ništa bolja, naglasila je Mileta.

Tokom performansa, aktivisti i aktivistkinje su likom Donalda Trumpa nastojali prikazati jak američki lobi koji već desetljećima potkopava ambicioznu akciju protiv klimatskih promjena!

Protiv LNG-a su hrvatski ali i američki građani, poručila je Mileta

Ana žerjav iz inicijative „Fridays For Future – Zagreb“ istaknula je da se izgradnjom LNG terminala na Krku obvezujemo na dugoročan uvoz fosilnog goriva tj. ukapljenog metana koji je kao staklenički plin puno opasniji i smrtonosniji od CO2.

Zbog svega navedenog , 200 organizacija civilnog društva iz Europe i SAD-a , uključujući i Zelenu akciju , je uoči foruma uputilo otvoreno pismo u kojem se protive porastu uvoza i izvoza LNG-a. Uvoz LNG-a iz SAD-a u Europsku uniju povećao se za 181 posto od srpnja 2018.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST