Udruga za ravnopravno roditeljstvo održala prosvjed na Markovom Trgu!

Written by on 15/05/2018

Danas je na Markovom Trgu, povodom međunarodnog dana obitelji održan prosvjed u organizaciji udruge za ravnopravno roditeljstvo. Povod okupljanja – nepravedan tretman djece i njihovih očeva nakon rastave roditelja.
Scenarij je već poznat, gotovo je pravilo da prilikom rastave majke su te u čije skrbništvo odlaze djeca. Ova udruga želi promjeniti praksu te stvari dovesti u red, točnije osigurati da djeca provode dovoljno vremena i s majkama i s očevima.
Naoružani zviždaljkama i transpaerntima na kojima su stajale poruke poput „predrasude su nasilje“, „moj tata nije bankomat“, „ovdje smo zbog vas i vaše djece“, malobrojni prosvjednici su točno u 10 sati počeli zviždati kako bi skrenuli pozornost na svoje probleme.
Što se same udruge tiče, samo kod njih u registru postoji preko tristo očeva i cijele zemlje koji proživljavaju takve probleme..
Melita Požgaj, tajnica udruge, usprkos malom broju okupljenih, vjeruje da upravo mediji mogu stresirati ovaj problem u javni diskurz i tako pokrenuti prijeko potrebne promjene


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST