Učitelji rekli NE Vladi!

Written by on 29/11/2019

Foto: http://radiobet.eu

Sada je i službeno: Prosvjetari su odbili ponudu Vlade i štrajk ide dalje!

Školski sindikati objavili su rezultate izjašnjavanja njihova članstva koji pokazuju da je gotovo 90 posto zaposlenih u srednjim školama i 95 posto djelatnika u osnovnim – reklo NE vladinoj ponudi:

…rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec te objasnio što znači ova poruka Vladi:

Sindikati su najavili i da će se odazvati na svaki sastanak s Vladom, ako ga bude. Prije nego što je čuo konačne rezultate, novinari su premijera Plenkovića upitali što će se dogoditi ako sindikati odbiju ponudu Vlade:

Plenković je ponovio i kako je rješenje koje su im ponudili „bilo jako dobro“ i dano najviše u skladu s trenutnim mogućnostima:

Nakon što su sindikati objavili da su učitelji i profesori u velikom broju odbili Vladinu ponudu, priopćenjem se oglasila resorna ministrica Blaženka Divjak.

Poručila je kako se dijalog između Vlade i sindikata mora hitno nastaviti zbog učenika koji su s današnjim danom izgubili petnaesti dan nastave, ali i zbog učitelja, nastavnika i ostalih zaposlenika koji su vrlo jasno poslali poruku nezadovoljstva. „Na kocki je previše toga i zato treba pronaći hrabra i brza rješenja”, poručila je ministrica Divjak.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST