Učitelji i nastavnici zatražili jednogodišnju odgodu Škole za život

Written by on 25/07/2019

Foto: Renata Škudar

Učitelji i nastavnici nisu spremni za primjenu Škole za život, traže jednogodišnju odgodu, poručili su iz sindikata Preporod!

Tri tisuće učitelja i nastavnika iz 154 osnovne i srednje škole potpisali su zahtjev kojim od premijera Plenkovića traže jednogodišnju odgodu frontalne primjene Škole za život.

Zahtjev je obrazložen nepripremljenošću kako samih škola u kojima će se promjene provoditi tako i učitelja , nastavnika, stručnih suradnika a posebice ravnatelja!

 

…govori Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod

 

Iako bi broj potpisa bio daleko veći da je akcija podržana i od strane drugih školskih sindikata iskazani stav 3 tisuće prosvjetnih radnika morao bi zabrinuti svakog odgovornog političara u ovoj zemlji , poručili su iz sindikata Preporod.

 

Sindikat Preporod pozdravlja ideju da se krajem kolovoza u osposobljavanje učitelja i nastavnika uključe i savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Podržavaju i uključivanje Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja upućivanjem 25 pitanja prosvjetnoj administraciji , no , naglašavaju kako se s objema ovim inicijativama prilično zakasnilo.

 

… naglasio je Stipić….

 

Tko će najviše trpjeti ako reforma školstva ne bude pripremljena kako treba?

 

Preporod još jednom poziva na ozbiljno preispitivanje zahtjeva za jednogodišnjom odgodom frontalne primjene reformskih promjena u našem osnovnom i srednjem školstvu, poručili su na kraju iz ovog sindikata!


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST