U VOZNOM PARKU ZET-A NOVA 22 AUTOBUSA

Written by on 26/06/2020

Foto: PR

U sklopu projekta ” Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.“ u vozni park zagrebačkog javnog gradskog prijevoznika pristigla su prva 22 od Ugovorom predviđenih 29 autobusa koji će uskoro krenuti u promet.

Riječ je o 14 polu niskopodnih autobusa proizvođača IVECO, model CROSSWAY LE, kapaciteta 29 + 60 putničkih mjesta.  Predstavljeno je također i 8 niskopodnih autobusa proizvođača MAN, model Lion´s City, kapaciteta 33 + 48 putničkih mjesta.

Sva su vozila opremljena pristupnom platformom za jednostavniji i lakši ulazak osobama s invaliditetom, video nadzorom i klimatizacijskim sustavom. Kako se posebna pozornost pridaje ekološkoj svijesti, nove autobuse pogone najmoderniji motori EURO 6 norme koje odlikuje izrazito niska emisija štetnih plinova.

Autobusi su nabavljeni temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.“ u vrijednosti od 55.836.012,50 kuna, a projekt je sufinanciran s 85 posto iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok se 15 posto sufinancira iz proračuna Republike Hrvatske.

Na predstavljanju autobusa u ZET-ovom autobusnom pogonu u Podsusedu, nazočnima su se obratili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela, koji su izrazili zadovoljstvo što se obnavlja vozni park.

„Ovo je standard organiziranog javnog prijevoza kojeg dižemo na još višu razinu. Novi autobusi jamče vožnju u boljim i kvalitetnijim uvjetima, a putnicima želim sigurnije i udobnije putovanje te ih pozivam da poštuju epidemiološke mjere koje su propisali Nacionalni i Gradski stožer civilne zaštite“, kazao je gradonačelnik Bandić.

Podizanje usluge javnog gradskog prijevoza na još viši nivo, najvažniji je strateški cilj ZET-a, a dostupnost prijevoza svim korisničkim skupinama i ekološka prihvatljivost temeljne su smjernice daljnjeg poslovanja.

„Zahvaljujući nadležnom Ministarstvu i Središnjoj agenciji za financiranje projekata Europske unije uspjeli smo nabaviti ove autobuse čime će našim putnicima biti osiguran dostupniji prijevoz. Uskoro stiže i preostalih sedam ugovorenih niskopodnih autobusa proizvođača MAN“, kazala je predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela .

ZET će nastaviti aktivnost na osuvremenjivanju voznog parka kako bi osigurao čim kvalitetniji, sigurniji i udobniji prijevoz putnika.

Označeno s

Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST