U Dubrovnku veliko “finale” kineskog posjeta Europi

Written by on 12/04/2019

Foto: facebook

I nadalje je glavna tema u Hrvatskoj, posjet kinieskog premijera Hrvatskoj. Veliko finale održava se u Dubrovniku, dogovoreno je puno toga, a što će se od toga ostvariti uskoro ćemo vidjeti.

Središnji događaj summita Dubrovnik “16 + 1” je plenarna sjednica šefova vlada država Srednje i Istočne Europe i Kine. Nakon završetka plenarne sjednice šefova vlada potpisani su brojni ugovori i sporazumi o suradnji Kine i ostalih država sudionica.

Premijer Plenković zahvalio je svima što su došli u Hrvatsku na 8. sastanak na vrhu, a posebno je zahvalio premijeru Liju koji je 4 dana proveo u Hrvatskoj. Naglasio je kako će njegov posjet i ovaj današnji summit biti referentna prekretnica u jačanju odnosa i suradnje na platformi “17+1“.

– Posebno mi je drago da smo danas u Dubrovniku, gradu koji je i u povijesti krasila važna uloga u trgovini u spajanju istoka i zapada i u diplomaciji, imali prigodu održati naš susret, naglasio je Plenković .

– Tijekom ovog sastanka na vrhu pozdravili smo i Grčku kao punopravnu članicu. Sada smo platforma 17 + 1. Dva su naziva – Kina i države srednje i istočne Europe, a drugi naziv je 16 tj. 17 + 1. Upravo zbog tog međusobnog poštivanja i možemo tako daleko doći kao što smo i došli u našoj suradnji. Svakako ćemo nastaviti podržavati slobodnu trgovinu i promicati pravedni i ujednačeni tretman svih kompanija, poduzeća, institucija. Promicat ćemo suradnju na temelju utvrđenih pravila- kazao je među ostalim kineski premijer.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST