Trump zakoračio u Sjevernu Koreju

Written by on 30/06/2019

Treći put ove godine Donald Trump se sastao sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom! Štoviše Trump je prešao granicu Demilitarizirane zone i ušao u Sjevernu Koreju čime je postao prvi američki predsjednik koji je boravio na teritoriju Sjeverne Koreje.

Tramp je na povratku sa samita G20 došao u posjet Južnoj Koreji pa je usput, kada je već u susjedstvu, obišao i svog „kompića“ Kim Jong Una! Cilj posjeta je oživljavanje zaustavljenih razgovora o nuklearnom naoružanju

“Prešao sam granicu između dviju Koreja, ušao sam u Sjevernu. To mi je velika čast, napravili smo veliki napredak i započeli jedno prijateljstvo. Ja i Kim smo se susreli, cijenimo se i volimo još od prvog dana i to je jako važno. Kad sam postao predsjednik SAD-a, između naših zemalja bio je sukob. Sad je to bolje, velika mi je čast, ovo je povijesni trenutak”, rekao je Trump dodajući da njega i Kima veže veliko prijateljstvo.
„Uživam biti ovdje s vama“,rekao je Trump Kimu.
S druge strane ni Kim nije ostao dužan:
„Ovim sastankom pokazujemo da smo prošlost ostavili iza sebe, imamo novu sadašnjost i idemo dalje. Ja i Donald Trump imamo sjajan odnos i da nije tako, mi ne bi mogli organizirati ovaj sastanak danas, rekao je Kim!


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST